Община Габрово

Общински спортни имоти

Трето място за Симона Петкова в класацията за Футболист на България при дамите

SIMONA PINK 1Габровският футболен талант Симона Петкова зае трето място в анкетата за най-добрите футболисти на България през 2018-та година в женския профил. Състезаващата се в италианската Серия А за отбора на „Пинк Спорт Тайм“ (Бари) Симона събра 13 точки. По инерция за трета поредна година за №1 при дамите у нас беше определена подвизаващата се в колежанското първенство на САЩ Евдокия Попадинова. Тя получи 43 точки от родните спортни журналисти, демонстрирали отново сериозно непознаване на материята български женски футбол.

Ощетена за пореден път беше Лиляна Костова, която през 2018-та премина в гранда „Фиорентина“ и стана Носителката на Суперкупата на Италия, записа асистенция и в женската Шампионска лига, където виолетовите стигнаха но 1/8 финал. Родената в Петрич футболистка, която в кариерата си до тук е ставала шампион на България, Кипър, Русия и Полша, остана втора в анкетата с 27 точки.

Симона подписа първия си напълно професионален договор през лятото, когато премина в отбора на “Пинк Спорт Тайм“ (Бари), състезаващ се в италианската женска Серия А. Направи го, след като изигра един отличен сезон с екипа на „Уотфорд“ във второто ниво на английската женска Суперлига. Тимът от Бари заема последното място в класирането на Калчото след първия полусезон, но е амбициран за по-силно представяне през втория дял от шампионата. Състезателката от Габрово е само с един гол до момента, реализиран във вратата на „Фиорентина“, но вярва, че добрите ѝ мигове с екипа на „Пинк Спорт Тайм“ тепърва предстоят.

SIMONA PINK

В събота, 12-и януари, отборът ѝ приема във важен двубой един от преките си конкуренти – „КиевоВерона“. След това тимът от Бари ще премери сили с "Фиорентина", "Сауоло", "Таваначо", "Верона", "Ювентус", "Флоренция", "Оробика", "Рома" и "Мозаника".

    archive