Община Габрово

Общински спортни имоти

Мирослав Иванов-Деко: Ако нашият отбор играе добре, няма да има значение какво ще правят другите

DEKOМирослав Иванов - Деко ще дебютира официално в неделя като треньор на „Янтра 1919“. Най-успелият на клубно ниво габровски футболист застана начело на тима по време на зимната пауза и ще има не леката задача да измъкне отбора от дъното на класирането в Северозападната Трета лига. Дебютът на Иванов ще бъде труден, тъй като тимът му ще приеме на стадион „Априлов“ лидера в Северозападната Трета лига – „Кариана“ (Ерден), който не е усещал вкуса на загубата от началото на сезона. За всичко обаче си има първи път и Деко е убеден, че отборът му може да поднесе изненадата още на старта на втория полусезон. Ето какво каза още новият наставник на „Янтра 1919“:

- Каква е обстановката в отбора преди първия мач на отбора за пролетния полусезон?

Обстановката е нормална. Смятам, че сме подготвени и излизаме да победим в неделя.

- Приемате обаче лидера и основен претендент за влизане във Втора лига.

Във футбола, като цяло, логика няма. Вярно е, че те са първата позиция в класирането, а ние сме на последната. Това обаче е след края на първия полусезон. Мисля, че нещата сега ще стоят по по-различен начин. Имаме нови футболисти, които смятам че стоят доста по-добре. Мен лично не ме интересува срещу кого ще играем, важно е да излезем дисциплинирано и да се стремим към победата.

- Доволен ли си от привлечените нови попълнения?

Като цяло – да. Не успяхме да вземем само един по-опитен нападател, най-малкото, за да има повече конкуренция в отбора.

- Ти ще влезеш ли в игра в първия мач?

Все още не знам, това ще го преценяваме. Честно казано аз се надявам колкото се може по-малко да ми се налага да играя.

- Щом пое треньорската позиция в този труден момент значи вярваш, че мисията за оставане в групата е напълно възможна?

Абсолютно. Ако аз, като треньор, не вярвам, то какво остава за всички останали покрай мен. За това се направи тази селекция и тя беше нужна, което е видно и от позицията на тима във временното класиране. Постарахме с колегите ми треньори да подготвим добре отбора и да създадем нужната организация в играта, защото това е най-важното.

- Какъв стил на игра ще практикува „Янтра 1919“ през втория полусезон?

Стилът ще се определя според противниците. С по-силните ще е трудно да се надиграваме и ще действаме по-прибрано, но ще има и мачове, в които ще излизаме по-дълбоко в половината на противника.

- С кои отбори смяташ, че ще бъде основната битка за оставане в групата?

Горе-долу имам някаква представа за отборите, с които ще се борим за оставане в групата. Гледах тима на „Ботев“ (Луковит) в една контрола, за другите имам някаква информация от колеги. За нас е важно да печелим мачове и точки и ако нашият отбор играе добре – няма да има значение какво ще правят другите.

09.03.2018г. 18:06ч.
Мирослав Иванов-Деко: Ако нашият отбор играе добре, няма да има значение какво ще правят другите

Мирослав Иванов - Деко ще дебютира официално в неделя като треньор на „Янтра 1919“. Най-успелият на клубно ниво габровски футболист застана начело на тима по време на зимната пауза и ще има не леката задача да измъкне отбора от дъното на класирането в Северозападната Трета лига. Дебютът на Иванов ще бъде труден, тъй като тимът му ще приеме на стадион „Априлов“ лидера в Северозападната Трета лига – „Кариана“ (Ерден), който не е усещал вкуса на загубата от началото на сезона. За всичко обаче си има първи път и Деко е убеден, [ ... ]

Прочети още...
12.09.2017г. 16:21ч.
След дълга пауза Мотополигон

След 15 годишно прекъсване Мотополигон „Ябълка“ отново ще приеме състезание по мотокрос. Дългото 1597 метра трасе в едноименния габровски квартал ще бъде домакин на шестия кръг от Традиционния шампионат по мотокрос за 2017, в който се очаква да вземат участие над 150 състезатели, в това число и гости от Румъния и Гърция. Надпреварата е тази събота и неделя, 16-17 септември.

Прочети още...
11.08.2017г. 20:14ч.
Христо Данаилов: Целта ни е да надградим и да гоним челно класиране

Мъжкият отбор на хандбален клуб „Чардафон“ спечели историческо трето място в първенството на „А“ РХГ. Играещият треньор Христо Йорданов и съотборниците му се записаха в летописите на габровския спорт, като донесоха първите медали от шампионата на мъжкия ни хандбал. При това „Чардафон“ се намести в тройката още при дебюта си в елитната група. С човекът основал ХК „Чардафон“ преди 4 години и върнал габровския мъжки хандбал в „А“ група след осем годишна пауза, разговаряме за изминалия успешен сезон и очакванията [ ... ]

Прочети още...
Други статии
    archive