Габрово е домакин на първия за сезона турнир по футбол за девойки, надпреварата е тази неделя

momicheta12 festivalПървият за сезона турнир по футбол при девойките до 13 години (родени след 1-ви януари 2006-та) ще се проведе тази неделя в Габрово. Проявата ще се състои на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“ и ще започне в 10.30 часа. Участие ще вземат шест отбора, които в първата фаза на турнира са разпределени в две групи. В група „А“ са домакините от „Янтра 2013“ (Габрово), заедно с тимовете на „Светкавица“ (с. Градежница) и „Боруна“ (Царева ливада). В група „Б“ ще спорят съставите на „Гунди“ (Плевен), „Севлиево лейдис“ и „Чавдар“ (Троян).

Срещите по регламента на Футбол 5 ще се играят едновременно на два терена. „Янтра 2013“ започва с мач срещу „Боруна“ в 10.30 часа, а в 12.15 ще срещне „Светкавица“. Първенците от двете групи ще се срещнат на финала, а тимовете заели втори места ще спорят за 3-4 място. И двете финални срещи ще по програма са с начален час 13.15.

Наставникът на габровските момичета Радомир Николов изрази огромно задоволство от факта, че за първи път от две години насам в Габрово ще се проведе турнир от календара на БФС и без излишна скромност заяви, че тимът му е основен претендент за първото място.

„С оглед на представянето ни през предходните два сезона, считам че влизаме като фаворити за спечелването на турнира. През последните две години сме най-предно класиралия се отбор в България от района, в който играем. Не сме се срещали единствено с отбора на „Гунди“ (Плевен) и не знам, какво да очакваме от тях, докато с останалите се познаваме добре и ако подходим достатъчно сериозно и със самочувствие, не би трябвало да имаме проблеми“, сподели треньорът на „Янтра 2013“.

Това е първият турнир от програмата за развитие на женския футбол на Аматьорската футболна лига за този регион от страната. През октомври ще започнат надпреварите и при девойките до 15 и до 17 години.

„Този сезон за първи път ще участваме и в турнирите до 17 години, където ще мерим сили с 3-4 години по-големи момичета. Целта ни в тази възраст ще бъде основно трупане на опит, които със сигурност ще ни носи успехи в бъдеще. При девойките до 15 програма минимум е да защитим 6-то си място в България от миналия сезон, което минава през класиране на заключителния фестивала и добро представяне на него. Абсолютно същата е целта и при най-малките (до 13 години) – да защитим позицията си на национално ниво. Постигнатото до тук - две 5-ти и едно 6-то място в страната, говори, че вече сме фактор и трябва да продължим да надграждаме“, каза още Радо Николов.