Община Габрово

Общински спортни имоти

Иво Найденов и Валерия Гърневска спечелиха тенис турнири в Пловдив и София

IVO NAYDENOVТурнирна победа в Пловдив постигна малкият талант на ТК „Габрово“ Иво Найденов. Възпитаникът на треньора Свилен Мълчанков спечели регионален турнир за момчета до 8 години, който се проведе на кортовете на ТК „Академик 83“ в града под тепетата. В състезанието взеха участие деца от София, Асеновград, Дряново, Варна, Пловдив и  Габрово.

Иво излезе като първенец от предварителната си група с три победи. Първата беше с 10:1 над Никола Павлов от ТК „Септември“ (София), а в последствие надигра Борис Борисов от ТК „Асеновград“ с 10:6 и Никола Ковачев от ТК „Локомотив“ (Пловдив) с 10:0. На полуфинала Найденов постигна нов категоричен успех над втория от другата предварителна група – Стилян Иванов от ТК "Виа Тенис Стар" (София). Двубоят завърши при резултат 10:1. В битката за първото място габровският талант отново се изправи срещу Борис Борисов, който спечели инфарктно другия полуфинал с 12:10. И в тази среща Иво се наложи, макар и малко по-трудно – 10:7.

Това е поредна турнирна победа за малкия габровски тенисист, който прави отличен сезон до момента. През май възпитаникът на Свилен Мълчанков спечели регионална надпревара в Русе, а през юни записа две първи места - в Стара Загора и Троян.

VALERIA GARNEVSKA

Хубава турнирна победа постигна и Валерия Гърневска от ТК „Българов“. Младата габровска тенисистка спечели регионален турнир за момичета до 10 години, проведен на кортовете на ТК „Диана“ в столицата. В състезанието взеха участие 17 момичета от София, Бургас, Кюстендил и Габрово, които бяха разпределени в четири предварителни групи. Валерия спечели своята с група 1 с три победи – две с по 4:0 и една с 5:4. На полуфинала състезателката на ТК „Българов“ надигра победителката от група 3 Брияна Иванова от ТК "Славия Бомел 9" (София) с 4:0, а в спора за първото място в турнира се наложи със същия резултат и над Хермина Янакиева от ТК "1882" (София).   

    archive