Община Габрово

Общински спортни имоти

Нови международни отличия за сестри Пеневи

Penevi AROSAНови медали от престижен форум завоюваха талантливите габровски сестри Мариела и Христина Пеневи. Двете момичета бяха част от представителния отбор на България, който взе участие във финалния кръг от Световната купа по скокове на батут в ски курорта Ароса, Швейцария. Мариела и Христина се пребориха за бронзовите отличия от надпреварата на батут – синхрон при жените.

Световните вицешампионки при девойките до 21 години получиха една от най-високите оценки за изпълнение във финала, височината им бе най-добра, синхронът също и само по-ниската степен на трудност на съчетанието им ги лиши от по-предно класиране. Златните медали завоюва синхронът на Япония, а сребърните взеха представителките на Украйна. В индивидуалната надпревара Христина Пенева се класира на 15-о място, а Мариела е 18-а от общо 27 участнички.

50-то издание на „Нисен къп“ в Ароса включваше и надпревара за юноши, в която участва още един представител на габровския клуб „Акро-арт“ – Михаел Митев. Той също не успя да преодолее квалификациите в индивидуалната надпревара и зае 18-о място в крайното подреждане.

    archive