Община Габрово

Общински спортни имоти

Ново злато за Пламен Петков, „Чардафон“ – четвърти отборно

DRAGO PLAMEN VASILПламен Петков потвърди статута си на №1 у нас в категория до 81 килограма, като завоюва първото място в I кръг от държавния лично-отборен шампионат, който беше и Купа България за 2018-та. Първенството се проведе в Петрич с участието на 60 боксьори от клубовете в страната.

Пламен изигра три срещи по пътя си към златото, като първите две завършиха още в първия рунд. Двубоят с Иван Гергов от „Марица“ (Пазарджик) беше спрян от рефера на ринга, а на полуфинала Веселин Василев от НСА (София) набързо разбра, че няма шансове срещу шампиона на България и се отказа. Единствено в мача за златото срещу Виктор Николов от „Лаута“ (Пловдив) Пламен остана на ринга три рунда, в които демонстрира превъзходство и спечели с пълно съдийско единодушие.  

Още едно отличие на БК „Чардафон“ , бронзово,  донесе Васил Гърбов в категория до 60 килограма, макар и само с една победа. Възпитаникът на треньора Драгомир Тотев се включи болен в първенството, но въпреки това успя да надиграе Иван Тодоров от Червен бряг  и получи 3:0 съдийски гласа. Здравословното състояние обаче не позволи на Васил да продължи по-нататък и той се отказа от полуфиналния двубой с бъдещия победител в категорията Кирил Русинов от ЦСКА (София).

VASIL GARBOV

Доброто представяне на двамата боксьори отреди престижното 4-то място на БК“Чардафон“ в отборната надпревара, в конкуренцията на общо 39 клуба.

Съвместно с надпреварата при мъжете, в Петрич се проведе и I кръг от държавния лично-отборен шампионат и Купа България при дамите. В него също имаше габровски медали. Спечелиха ги състезателките на БК „Янтра“ Христиана Недялкова и Марина Ангелова, възпитанички на треньорите Адриан Шилдаров и Николай Стойнов.

YANTRA jeni

Христиана имаше само една съперничка в категория до 64 килограма – Янита Иванова от БК “Ивайло“ (Велико Търново). Двубоят между двете продължи кратко и беше спрян от рефера на ринга, заради явното превъзходство на Недялкова, която грабна златото. Марина Ангелова пък отстъпи на полуфиналите в категория до 48 килограма на Деница Русева от НСА (София) и взе бронз.            

    archive