Община Габрово

Общински спортни имоти

Още медали за габровските джудисти

G KOLEV RACHEVIСъстезатели на джудо клуб „Габрово“ взеха участие в два турнира през изминалите почивни дни. Братя Рачеви представиха габровския клуб в надпревара за момчета и юноши младша възраст в град Троян, като и тримата намериха сред медалистите.

В категория до 21 килограма при най-малките Атанас след две победи стигна до финала, в който отстъпи на състезател от Севлиево. Сребро взе и близнакът на Атанас – Виктор, в категория до 25 килограма, отново с две победи и поражение в мача за златото от представител на домакините. Баткото на Виктор и Атанас, Николай Рачев, игра в категория до 38 килограма при юношите младша възраст. В първата среща победи, във втората допусна загуба, но в репешажа отново записа успех и грабна бронзово отличие.

Други двама възпитаници на треньора Георги Колев – Емануил Андонов и Росен Синабов, участваха в XI-я международен турнир за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени „Тодор Даракев“ в град Пловдив. При юношите, в категория до 60 килограма, Емануил Андонов допусна две загуби и отпадна. За медал се пребори Росен Синабов в същата категория при мъжете. Габровският джудист започна с победа над съперник от Пловдив, след което загуби в равностоен мач от състезател на ЦСКА. В репешажа Росен надигра категорично представител джудо клуба в Пазарджик и се окичи с бронза.

ROSEN SINABOV

На състезателите от ДК “Габрово“ предстои участие в международния турнир „Илинден оупън“ в столицата, в който ще се представят джудисти от близо 20 държави.

    archive