Община Габрово

Общински спортни имоти

Треньорска рокада в "Янтра 1919", Светлин Иванов поема мъжкия отбор

YANTRA SVETLINТреньорска рокада в мъжкия отбор на „Янтра 1919“. След серията от пет поредни загуби без отбелязан гол в Северозападната Трета лига, които смъкнаха тима на последното място в таблицата за временното подреждане, Даниел Христов и Генади Цитлакидис предават треньорския пост на Светлин Иванов. Капитанът на „Янтра 1919“ от тук нататък ще бъде в ролята на играещ треньор.

Светлин е наставник и на юношите старша възраст на клуба, които гонят първото място в първенството на зона „Велико Търново“ и евентуално качване в елитната юношеска група. Днес те се доближиха максимално до него, като победиха категорично с 4:0 като гости досегашния лидер „Локомотив“ (Горна Оряховица) и се изравниха с „железничарите“ по точки на върха в класирането. Съставът от Горна Оряховица обаче е с мач повече. Димитър Цонков реализира първото и последното попадение във вратата на домакините. Останалите два гола в мача бяха дело на Даниел Христов и Борислав Атанасов.

Предвид факта, че мъжкият отбор на „Янтра 1919“ на 70 процента е съставен от юноши, назначаването на Светлин Иванов изглежда логичен ход. Дебютът му начело на тима ще бъде идната неделя, при гостуването в Павликени в 10-я кръг от първенството.

Генади Цитлакидис и Даниел Христов ще продължат работата си в школата на клуба с отборите участващи в първенствата при юношите младша възраст, Футбол 11 и U15.  

    archive