Община Габрово

Общински спортни имоти

Виктор Бориславов остави Балканската титла в Габрово

motorex 6Габровската мотофурия Виктор Бориславов защити титлата си от Източноевропейския шампионат по мотокрос в клас МХ65. Състезаващият се с КТМ за отбора на „Мотоспорт“ (Варна) 12 годишен талант, за когото преди броени дни стана ясно, че ще получи подкрепата на най-големия швейцарски производител на масла и химически продукти „Моторекс“ от следващия сезон, узакони втората си Балканска титла с добро представяне в последния кръг от шампионата.

На мокрото, кално и изключително тежко за каране трасе в Троян, Вики демонстрира характер и с пето и второ място в двата манша си осигури ценни 38 точки, които му донесоха златото в Източноевропейския шампионат при 65 кубиковите мотори за втора поредна година. През сезона Вики записа две четвърти места в Яница (Гърция); четвърто и 10-о място в Крушевац (Сърбия), където претърпя падане във втория манш; трето и четвърто място в Самоков; пето и второ място в Троян. Трябва да се отбележи факта, че преди последните два кръга малкият габровски състезател счупи ръката си по време на тренировка, но успя да се възстанови физически и най-вече психически, и отново показа, че е най-добрия у нас и един от водещите млади пилоти на Балканите в МХ65. Общият брой точки, който Бориславов събра в четирите проведени кръга, е 140. С 8 по-малко второто място в крайното класиране зае Мирослав Димитров (КТМ, Марица рейсинг), а трети със 128 точки се нареди Золтан Ордог (Румъния, Хускварна).

YABALKA 2017 340

Това е последния сезон на подкрепяния от фирма „Спедстрой“ ЕООД габровски пилот в клас МХ65. Виктор го завършва освен като Балкански първенец и като втори в югоизточната зона на европейския шампионат по мотокрос. В първенството на стария континент 12 годишният ученик от ОУ “Неофит Рилски“ завоюва 167 точки от проведените пет кръга в Гърция, Хърватия, Румъния, Сърбия и Унгария и за втора поредна година беше най-силно представилият се български състезател. Първи стана Матия Стерпин (КТМ, Хърватия), а третото място зае малкият унгарски ас Ноел Занош (Хускварна). Второто място даваше право на Виктор да кара и във финала на Европейското първенство за клас МХ65 в Локет (Чехия), но той не можа да вземе участие в това състезание. Там Занош се класира на изключително престижната седма позиция, а Стерпин завърши 18-и.

    archive