Община Габрово

Общински спортни имоти

Швейцарският маслен гигант „Моторекс“ ще помага на габровския талант Виктор Бориславов

motorex 812 годишният габровски талант в мотокроса Виктор Бориславов ще стане първия български състезател от моторните спортове, който получава подкрепата на най-големия швейцарски производител на масла и химически продукти „Моторекс“. Това беше обявено официално на пресконференция в хотел „МАК“ от представителя на „Моторекс“ за България Петко Георгиев. На събитието присъства и самия Виктор, заедно със своя баща, треньор и механик Венелин Симеонов, както и неуморния мениджър на източноевропейския шампион за 2016-а в клас МХ65 - Христо Генчев, който е основния „виновник“ за интереса от страна на швейцарския маслен гигант към на един от най-обещаващите родни таланти. „Моторекс“ става партньор на Виктор от новия сезон, в който младокът вече ще се състезава в по-горния клас МХ85.

„Виктор е първият пилот, с който директно стигаме до споразумение и номинираме да бъде подпомогнат от „Моторекс“ в България. Наблюдаваме и други състезатели, не само в мотоциклетните дисциплини, а също и в автомобилните и водните спортове“ - сподели Петко Георгиев – „От както сме в България, следваме тенденциите за развитие чрез маркетинг и те включват свързването ни с известни вече състезатели или бъдещи такива, които, по наша преценка, решаваме как да подпомогнем. Аз също, като бивш пилот от моторните спортове, съм наясно със ситуацията у нас и начина на развитие на отделните състезатели. Смятам, че като българи трябва да се възползваме по всевъзможен начин от това, което са направили швейцарците, за да подпомогнем нашите деца в бъдещото им развитие. За това на първо място в България решихме да обърнем внимание на подрастващите, а не на вече утвърдени състезатели, защото вторите вече са намерили своя път на развитие и финансиране. Имали сме няколко разговора с Виктор, наблюдаваме го от известно време, след като ни беше препоръчан от г-н Христо Генчев, и сме наясно с неговите природни заложби. Запознавайки се и с неговата среда, начин на общуване и развитие, преценихме, че бихме желали да се обвържем с него, като един млад състезател, който има потенциала да се превърне в много сериозен пилот, конкурентен и в европейски, и в световен мащаб“, допълни представителят на „Моторекс“ за България.

motorex 3

Екипът на Виктор ще получи цялата гама продукти свързана с моторния спорт и необходимите му за изява атрибути, които произвежда „Моторекс“, ще бъде подпомогнат и технически. Целта е моторът на малкия габровски мотокросист да бъде в перфектно състояние през новия сезон. 

Петко Георгиев разкри още, че в момента на подкрепа от „Моторекс“ в световен мащаб се радват много състезатели, както от мотокроса, така и на писта, и те дават своите резултати, а в 100 годишната история на „Моторекс“ компанията е подпомогнала 104-ма световни шампиони. Към световния връх амбициозно е насочил поглед и малкия Вики. „Искрено благодаря на „Моторекс“ за доверието към мен и обещавам да не ги разочаровам. Догодина се качвам в клас до 85 кубика, където ще ми е доста трудно, но вярвам, че ще се справя. Трябва ми само повече физическа подготовка. Надявам се подкрепата на „Моторекс“ да даде началото на нещо голямо. Моята цел е да стана световен шампион един ден“, заяви смело на пресконференцията №31 от отбора на „Мотоспорт“ (Варна).

motorex 7

И през новия сезон Вики ще продължи да носи екипа на варненския тим. Той вече разполага с 85 кубиков мотор – КТМ, закупен преди около два месеца от благодетеля, който го взе под крилото си преди 6 години - Живко Желев и неговата фирма „Спедстрой“ ЕООД.

„Мотоциклетът не е чисто нов, но е в много добро техническо състояние. Карал го е два-три пъти, но искаме първо да приключим сезона в клас до 65 кубика преди да се концентрираме върху МХ85. Това вече е доста по-сериозен мотор, с много голяма сила. Бих казал, че тези машини, когато се управляват добре от състезателите, дават времена близки до тези на участниците в МХ2 и МХ1. Мисля, че вече е време Вики да направи тази крачка нагоре. Той 6 години е в 65 кубика и там вече тъпчем на едно място - вижда се, че моторът му е слаб и го управлява с абсолютна лекота. 85 кубиковият пък все още го стряска. Сигурен съм обаче, че с времето нещата ще си дойдат на мястото. Този мотор, когато му свикнеш, се управлява доста по-лесно“, коментира бащата на Виктор и негов личен треньор Венелин Симеонов. Съвсем естествено, предвид факта, че е човекът, който подготвя и мотора на Вики за тренировки и състезания, той също изрази огромно задоволство от стартиращото партньорство с „Моторекс“. „Благодаря на „Моторекс“ за ръката, която протягат към нас. Сигурен съм, че тяхната помощ ще бъде от огромно значение за развитието на Виктор като състезател, допълни Старши.    

motorex 1

С огромно удовлетворение от постигнатото споразумение за партньорство говори и мениджърът на 12 годишния талант Христо Генчев. „Искам да благодаря на г-н Георгиев. След проведените разговори и след като наблюдава изявите на Виктор, той доби същото мнение, че на този малък талант трябва да се помага. За мен е много важно развитието на Виктор в правилната посока. Поел съм ангажимент към него и това за мен е цел номер 1 в момента. Вярвам, че чрез тази подкрепа на „Моторекс“, той вече ще изгради един строен манталитет и професионална дисциплина. Гоним по-високо ниво, а това означава, че и отговорностите пред него ще са по-високи. Надявам се, от тук нататък да бъдем една добре работеща машина заедно. Насоката е правилна и това е само началото за правилното развитие на Виктор“, каза Генчев.  

motorex 4

„Моторекс“ е швейцарска компания със 100 годишна история, която преди два месеца отпразнува това събитие с грандиозен купон в своята фабрика, намираща се на 150 км от Цюрих, с отворени врати за всички посетители. Историята на „Моторекс“ е свързана преди всичко с производството на лубриканти, започвайки от 1917 година и развивайки се до този момент с високотехнологични решения във всяка една сфера изискваща лубриканти, в т.ч. продукти за мотоциклети, за камиони, за индустриална техника, за яхти, алпийска техника и специални индустриални лубриканти. От две години компанията е представена и на българския пазар. От 2001-а година „Моторекс“  има специален договор с КТМ груп (Австрия) – най-големият и може би най-известният производител на мотоциклети в мотокроса. От миналата година КТМ груп участва и в Мото GP, където също са спонсорирани и от „Моторекс“.

motorex 10

    archive