Община Габрово

Общински спортни имоти

България ще играе за медал на Европейското по хандбал в Македония!

Bulgaria Kosovo 01Националният отбор на България по хандбал за девойки до 17 години ще играе в малкия или големия финал на Европейското първенство, което се провежда в македонската столица Скопие. Чудесните български момичета, водени от треньорите Николай Начев, Анита Хараланова и Ирина Миладинова, сред които са 11 състезателки на хандбален клуб „Бъки“, записаха трета поредна победа в зала „Кале“, с което си гарантираха едно от първите две места в предварителна група „Б“.

След Израел и Исландия, „лъвиците“ сразиха и състава на Косово. Националките ни водеха на полувремето с 20:15, а през вторите 30 минути увеличиха аванса си до финалните 11 гола – 41:30 . Добър мач изигра Мадлен Тодорова. Тя беше най-резултатният играч в състава на България с 10 точни попадения (90 % ефективност в стрелбата) и заслужено получи наградата за най-добър състезател от българския тим. 7 попадения за успеха реализира Кристияна Караманлиева, а 5 добави крилото Ивета Христова. Традиционно силни изяви на вратата, особено през втората част, имаше Ивон Дюлгерова. Нейните намеси, както и цялостно добрите действия на отбора в защита, доведоха до увеличаването на разликата с успешно завършени контраатаки.

Bulgaria Kosovo 02

Последният мач на България в предварителна група „Б“ е срещу тима на Словения и това ще бъде директен спор за първото място. Победителят ще се класира за финала на шампионата, а загубилият ще играе в мача за бронзовите медали. Срещата е утре от 16 часа българско време. В другата група, утре от 20 часа, за първите две места ще спорят Полша и Македония. Финалите са в неделя.

    archive