Четирима млади габровски хандблисти ще участват на Европейско по плажен хандбал

NO PlajenТрима състезатели на ХК „Чардафон“ и една представителка на ХК „Бъки“ ще вземат участие в предстоящото Европейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години. Шампионатът на Стария континент е от четвъртък до неделя тази седмица във Варна. България и БФ Хандбал за втори път получиха доверието на Европейската хандбална централа да организират форум от такъв ранг. Първенството ще се проведе на южния плаж в морската ни столица. Там са изградени четири хандбални игрища, на които ще демонстрират възможностите си 32 отбора – 18 при девойките и 16 при юношите.

В състава на България при юношите намериха място трима възпитаници на ХК „Чардафон“. Христо Йорданов (на снимката с №9), Тодор Кънев (на снимката с №14) и вратаря Алекс Бойчев (на снимката с №2) са сред 12-те избраници на старши треньора Самет Муртазали. 16-те участващи отбора са разпределени в 4 групи с по 4 тима. Като домакин, България предпочете място в група А, в която преди това жребият събра тимовете на Унгария, Швеция и Румъния.

В състава на девойките, воден от Ирина Миладинова, е Диана Петрова от ХК „Бъки“ (на снимката с №11). 18-те отбора при нежния пол са разпределени в 3 групи с по 6 тима. Като домакин на проявата, след попълването на отборите от останалите урни, България си избра място в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

Първенството стартира в четвъртък в 10 сутринта, а откриващият мач на централния корт е между юношеските състави на България и Швеция. Девойките започват с двубой срещу Унгария от 13:00.