Юношеският национален отбор по Ръгби 7 с лагер в Габрово

Sofia7Националният отбор на България ще проведе тренировъчен лагер на базата на РК „Янтра“ – терен „Христо Смирненски“ в квартал Хаджицонев мост. Той е планиран за края на тази седмица, в дните от четвъртък до неделя. Лагерът е последна част от подготовката на отбора преди заминаването му за Европейския шампионат по Ръгби 7 в Дивизия „Трофи“ в Полша. Той ще се проведе след две седмици, на 13 и 14 юли.

В програмата на лагера влизат две контролни срещи. Те ще се състоят в събота, 29 юни. Първата от тях ще бъде от 11:00 часа срещу отбора на РК "Бесите" от Пловдив, а втората от 12:00 срещу сборен отбор на домакините от РК „Янтра“.

В разширения състав на младежите са повикани 7 юноши на габровския клуб. Това са Денислав Башев, Вилиян Христов, Маноел Манев, Иван Иванов, Станислав Христов, Йордан Стефанов и 15-годишния Калин Иванов. В състава на националния отбор са още петима юноши на РК „Балкански котки“ (Берковица),трима състезатели на РК „Моряците“ (Бургас) и един представител на РК „Локомотив“ (София). В представителния тим е и едно момче от Англия.