Второто издание на детския футболен турнир „Габрово къп“ е този уикенд

GabrovoCup2022ОФК „Янтра“ съвместно с Община Габрово ще проведе второто издание на детския футболен турнир „Габрово къп“ този уикенд. Проявата е за деца родени 2014 година и ще се състои на терена с изкусдтвена трева в спортен комплекс “Христо Ботев“.

В турнира ще вземат участие осем отбора. В първата фаза те ще бъдат разделени в две предварителни групи. В група „А“ са съставите на „Янтра“, „Арес“ (София), „Локомотив“ (ГО) и „Троян“. В група „Б“ ще спорят тимовете на „Етър“ (В.Търново), „Олимпия“ (София), ДЮФК „Янтра 2013“ (Габрово) и “Флипов“ (Казанлък).

Срещите ще бъдат с времетраене 2 х 20 минути и ще се провеждат по правилата на Футбол 7. Ще се играят едновременно по два мача на два терена.

В събота от 13 до 19 часа ще се изиграят мачовете от груповата фаза, а в неделя преди обед са полуфиналите и двубоите за местата в крайното подреждане.

Входът е безплатен. Заповядайте да подкрепите малките футболни таланти.

„Габрово къп“ се провежда за втора поредна година. Първото издание на проявата беше за Футбол 9 (родени 2011/2012 година) и в него участваха шест отбора. Трофея през 2022-ра заслужи съставът на „Етър“, който се наложи на финала над „Пирин“ (Благоевград) с 3:2.