Шампионът в ДП по футзал ще бъде излъчен в Габрово

Futsal final 2023Втората и евентуално третата среща от финалите на националното първенство по футзал за сезон 2022/2023 ще се изиграят в Габрово тази събота и неделя. Съперници в битката за трофея са съставите на „Амиго Северозапад“ и „Варна Сити“.

В редовния сезон двата отбора завършиха на първите две места в подреждането и се класираха директно за полуфиналите. В битката за място на финала отборът на „Амиго Северозапад“ успя да се наложи над варненския „Черно море“ с 2:0 победи, а „Варна Сити“ се изправи срещу отбора на „Левски Футзал“ и в зрелищна битка след три изиграни мача успя да надделее с 2:1. viber изображение 2023 05 22 16 37 39 817

Първият мач от финалната серия беше изигран на 21 май и в него отборът на „Амиго Северозапад“ се наложи с 10:5, за да поведе с 1:0 във финалната серия, в която се играе до две победи от три срещи. Мач №2 е в събота, 27 май, от 18:00 часа в зала „Орловец“. При нов успех на „Амиго“, тимът от Северозапад ще вдигне шампионския трофей. Евентуална победа на „Варна Сити“ обаче ще доведе серията до решаващ мач №3, който отново ще се състои в зала „Орловец“ в неделя,  28 май, от 14:00 часа.

На футболните и футзални фенове в Габрово се отдава възможността да наблюдават „черешката на тортата“ в тазгодишното държавно първенство – финала, при това безплатно.

Входът ще бъде свободен, но всеки може да отдели средства за една много благородна кауза. Финалът ще подпомогне една благотворителна кауза – помощ за малката Симона Пенковска от Габрово. Тя е само на 3 години. Това мъничко съкровище е диагностицирано с рядко заболяване - обструктивна хидроцефалия - церебеларен тумор. По време на финала в зала „Орловец“ ще бъдат поставени кутии за събиране на дарения, които да подпомогнат лечението на малкото ангелче.