Община Габрово

Общински спортни имоти

Състезателите на „Акро-арт“ на висота в Грузия

346143797 257642723503397 2275982741830474063 nНационалният отбор на България взе участие в международен турнир в Тбилиси, Грузия. В надпреварата за всички възрастови групи “Golden Jump” взеха участие съставите на на България, Казахстан, Турция, Литва, Азербайджан и Грузия. В представителния тим на страната бяха няколко състезатели на „Акро-арт“, които донесоха 2 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

В олимпийската дисцииплина батут индивидуално Преслава Пенчева завоюва злато при 11-12-годишните, а Сияна Павлова се качи на третото стъпало на почетната стълбичка. Александра Вакарелска остана 13-та. При 13-14-годишните Радост Пеева се окичи със сребро, а Цветин Стоянов спечели бронзов медал. В надпреварата при жените Христина Пенева остана на крачка от отличията и зае четвърто място, а  Виктория Йовчева не успя да влезе във финала.

На батут-синхрон световните вицешампионки от 2022-ра при 11-12-годишните Сияна Павлова и Мирела Косева заеха второ място. Злато завоюва Преслава Пенчева в партньорство с  Микаела Христова от Русе при 13-14-годишните, в същата възрастова група Радост Пеева и Антония Тодорова от София заеха трето място. При момчетата до 14 години Цветин Стоянов и Георги Георгиев от Стара Загора спечелиха сребърни медали, а при жените Христина Пенева и Виктория Йовчева се класираха на осмо място.

Националният отбор бе воден от треньорите Мариана Макулова и Станислав Стоянов. Освен при състезателите, „Акро-арт“ имаше представител и сред реферите. Милена Станчева взе участие в турнира като съдия от международна категория.

Турнирът в Грузия беше част от подготовката на националните ни състезатели за предстоящите сериозни прояви. През юли и август ще се проведат Световни купи в Португалия и САЩ, които са и квалификации за Олимпиадата в Париж`2024. Световна купа ще има и във Варна през октомври. През ноември пък е Световното първенство в Бирмингам, Англия.

    archive