Титлата в женското хандбално първенство може да се реши тази събота в Габрово

Byala EtarВторият мач от Суперфинала на Държавното първенство по хандбал при жените ще се изиграе тази събота в зала „Орловец“. За титлата спорят съставите на „Бяла“ и „Етър 64“, които завършиха на първо и второ място редовния сезон и основната фаза от първенството.

Новият шампион на страната ще бъде определен в серия от три мача, в които се играе до две победи. Първата среща от Суперфинала вече се проведе миналия уикенд в Бяла и завърши с успех на домакините – 28:25. Тази събота е Мач №2, на който домакин е „Етър 64“ (В. Търново). Заради ангажираност на Двореца на културата и спорта в старата столица обаче „виолетовите“ не могат да приемат съперника си у дома и срещата ще се състои в зала „Орловец“. Ако „Бяла“ спечели в Габрово - ще дублира шампионската си титла от 2022-ра. При евентуален успех на „болярките“ обаче ще се стигне до решаващ трети мач, който отново ще се състои в „Арена Бяла“.

Съдийството на предстоящата среща е поверено на най-добрата българска двойка рефери – Георги Дойчинов и Юлиан Горецов. Делегат на БФ Хандбал ще бъде Андрей Андреев. Мачът в зала „Орловец“ в събота е с начален час 15:45.