Кабакчиев отново безапелационен в Румъния

enduroPANORAMA 2023TeodorKabakchievIrinaPetricheiГабровският супер талант Теодор Кабакчиев (КТМ) записа втора поредна победа в шампионата на Румъния по хард ендуро. Подкрепяният от „Еконт“ роден ас триумфира в Хард ендуро „Панорама“ – втори кръг от първенството на северната ни съседка. Така Тедо вече има две победи от два старта, след като преди две седмици спечели и Хард ендуро „Арсенал“ в Костещи.

Многодневното Хард ендуро „Панорама“ в Челари беше чудесна подготовка за Теодор преди първия кръг от Световния шампионат на FIM за 2023-та, който е от 17-ти до 20-ти този месец в Сърбия. Състезанието включваше четири състезателни дни - 50 километра първия ден, по 100 километра във втория и третия етап и отново 50 километра в заключителния четвърти.

Кабакчиев спечели три от четирите състезателни дни. Четвъртият в света взе аванс от минута в първия старт, прибави още четири след втория и пет след третия. В последния ден Кабакчиев финишира трети, секунди след Майкъл Уолкнър от Австрия. В крайното подреждане по време българският ас завърши с 10 минути аванс пред чеха Давид Чиприан и заелия третото място фирмен пилот на „Rieju“ Алфредо Гомес (Испания). Майкъл Уолкнър остана четвърти.

enduroPANORAMA2023PODIUM

„Имахме добре подготвени, хубави, плавни пътеки, със сигурност не толкова трудни като в Световното първенство, но беше хубаво да прекарам време на мотора, а победата просто направи това изживяване по-сладко! Благодаря на „Еконт“ за подкрепата, благодаря на организаторите на „ЕnduroPANORAMA“ за такова страхотно събитие!“ каза Теодор Кабакчиев за Zona Enduro.