Община Габрово

Общински спортни имоти

„Братекс“ елиминира шампиона „ММ-74“, ще спори за Купата с „Титан гард“

Day13 5Красив гол на Пламен Кожухаров детронира актуалния шампион на турнира по минифутбол за Купата на Община Габрово и класира отбора на „Братекс“ на финала. Пред повече от 800 зрители в зала „Орловец“ двата състава направиха оспорван двубой, в който гол не падна до 38-та минута.

Отлични изяви имаха двамата вратари – Никола Василев и Христо Лалев, на два пъти и гредите спасиха състава на „Братекс“. Две минути преди края пас на Петър Недялков беше оползотворен по чудесен начин от Кожухаров, който с обръщане заби страхотен гол и взриви публиката. Тимът от Севлиево нямаше време за реакция и се прости с идеята да дублира трофея си от 2020-та.

На финала „Братекс“ ще срещне „Титан гард“. Селекцията на Бисер Тотев стигна до мача за Купата през рулетката на дузпите. „Титаните“ направиха равностоен двубой с младите момчета от тима на „Боби Фишер“, който приключи без гол в редовното време. И тук чудесни изяви имаха двамата вратари, като особено силно впечатление направи младият страж на „рибарите“ Самуил Ботев. При допълнителните удари за определяне на победителя играчите на „Титан гард“ бяха по-концентрирани. Фатален се оказа пропускът от 7-метровата линия на Николай Георгиев при първото изпърнение за „Боби Фишер“. За „титаните“ безгрешни бяха Тихомир Кънев, Ивайло Тодоров, Павел Велчев, Атанас Георгиев и Христо Христов.

Day13 1

От 18 часа утре е мачът за третото място, в който ще се срещнат „Боби Фишер“ и „ММ-74“ (Севлиево). От 19 е големият финал на турнира, който ще противопостави „Титан гард“ и „Братекс“.               

    archive