Община Габрово

Общински спортни имоти

„Шести участък“ се промъкна напред в мач с 4 червени картона, „Жълтата подводница“ също е четвъртфиналист

Day8 42В мач с четири червени картона отборът на „Шести участък“ спечели драматично двубоя срещу „ФК Орлите“ и се класира за фазата на елиминациите в 29-я традиционен турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово.

Двата състава направиха изключително интригуващ и равностоен двубой, в който гол не падна до 39-та минута. Това определено наелектризира обстановката и най-вече играчите на „Шести участък“, за които единствено победата носеше класиране напред. Равенството устройваше тима на „ФК Орлите“, който заемаше по-предна позиция преди сблъсъка. В 32-та минута напрежението взе връх, след сбутване между състезателите на двата отбора, но реферът Петър Кузев бързо и авторитетно го тушира, като изгони от терена по двама играчи от двата отбора. Червеният цвят на картона видяха Михаил Михалев и Ивелин Димитров от "Шести участък" и Цветан Енчев и Даниел Тапов от „ФК Орлите“. Все пак в последните секунди на мача ексшампионът в турнира „Шести участък“ успя да стигне до така желаното и важно попадение. Калоян Михалев се разписа и изпрати тима си на четвъртфиналите.

За фазата на елиминациите се класира и „Жълтата подводница“. Тимът от Севлиево влезе в последния мач като лидер в групата, но евентуална загуба от „Чардафон“ можеше да потопи подводницата. „Жълтите“ обаче не срещнаха проблеми в мача и се наложиха с убедителното 5:0. Павел Йорданов заби хеттрик във вратата на „Чардафон“, а две попадения добави Ивелин Георгиев. Така отборът на „Жълтата подводница“ завърши на първо място в групата със 7 точки, следван от „Шести участък“ с 5 точки. „ФК Орлите“ и „Чардафон“ приключиха участието си в турнира.

Day8 66

Утре ще се изиграят последните два мача от група „Б“. Там четвъртфиналистите вече са ясни – „ММ-74“ и „Боби Фишер“, но битката по между им ще бъде за първото място в групата и съответно по-лек противник на четвъртфиналите. Мачът им е с начален час 19. Преди тях, от 18.00 на терена ще излязат „Интернационале“ и „Елстарт“.      

    archive