Община Габрово

Общински спортни имоти

„Орлите“ излъгаха „Чардафон“, „Братекс“ тръгна с победа

Mini Day4 41В първи мач от второто завъртане в предварителна група „А“ на турнира по минифутбол отборът на „ФК Орлите“ измъкна драматичен успех с 3:2 над „Чардафон“ с победен гол в последните секунди на Андриян Христов.

Мачът беше особено важен за „ФК Орлите“, които бяха допуснали поражение с 1:7 от „Жълтата подводница“ в първия си мач на турнира. „Чардафон“ пък влезе в него със спечелената точка от равенството срещу екс шампиона „Шести участък“. „Орлите“ поведоха с попадение на Станислав Цанков, но Кристиян Николаев възстанови равенството преди почивката. През втората част Цветан Енчев отново изведе „ФК Орлите“ напред, а Ивелин Лалев за втори път изравни везните. Мачът отиваше към заслужено реми, но в последните секунди Андриян Христов попари „Чардафон“ с победен удар от далечна дистанция и донесе трите точки на своя тим. Така „ФК Орлите“ се изкачи на втора позиция във временното класиране в групата, а „Чардафон“ се смъкна на последното място.

В група „Г“ с победа тръгна тимът на „Братекс“, който се наложи над „Тийм Беар“ със 7:3. Николай Стоянов откри още в 25-та секунда, в 5-та минута Иван –Пресиян Колев изравни, но последваха четири поредни попадения във вратата на „мечките“, дело на Николай Стоянов, Радослав Филев-2 и Александър Маринов, за 5:1. Габриел Станчев и Пламен Ганчев с два бързи гола върнаха за кратко интригата, но Николай Банов и Джихат Кямил тушираха импулса на „Тийм Беар“ и оформиха крайното 7:3.

Mini Day4 71

Първата седмица от турнира ще завърши с двубоите от втория кръг в група „Б“. От 18 часа ще се срещнат „Елстарт“ и „Боби Фишер“, а от 19.00 „ММ-74“ – „Интернационале“.  

    archive