Община Габрово

Общински спортни имоти

Световните вицешампионки: Медалите ни тежат много, още не можем да повярваме

SP sinhron 3Състезателките на габровския «Акро-арт» Мирела Косева и Сияна Павлова спечелиха сребърни медали в синхронните скокове при 11-12-годишните на Световното първенство по скокове на батут за юноши, младежи и девойки в София и донесеха първо отличие за България от шампионата.

"Медалите ни тежат много. Това е голяма радост. Първо Световно първенство и медал. Аз не мога да повярвам. Много горда се чувствам и ще продължавам все напред", каза Мирела Косева.

"Надявам се да печеля още отличия. В началото ми беше притеснено, но като видях конкуренцията разбрах, че сме готови и ще си скочим комбинацията. Преди да излезем нашите треньори ни казаха, че трябва да бъде спокойни, напомниха ни, че сме готови и ще си скочим всичко. По-сложно е да се състезаваш в синхроните скокове, защото трябва да гледаш и другата как се справя и да вървите в синхрон. В индивидуалното скачаш сам и там всичко зависи от теб. На това световно първенство няма да участвам в индивидуалното дисциплини, но за в бъдеще, на следващите световни първенства ще се пробвам и там", добави тя.

"В началото на състезанието ми беше много притеснено, но после си казах, че няма от какво да се притеснявам и всичко ще се получи. И аз съм много щастлива, че на първото си Световно първенство успях да стигна до медалите. Надявам се, че това няма да бъде последното ми отличие. На това първенство ще участвам в индивидуалната дисциплина. Там нямам амбиции за медал, просто искам да си скоча комбинацията", коментира Сияна Павлова.

И двете момичетата разкриха, че по-трудната част на състезанието е била квалификацията, но са изпълнили всички елементи, който са били заложени в комбинациите им. "След финала щяхме да се разплачем. Даже в момента треперим. Още не можем да повярваме, че това се случи на нас", казаха те.

    archive