Община Габрово

Общински спортни имоти

Изключително! Иван Димитров стана шампион на шампионите на СП по Шотокан!

310677184 8061263083916118 2756604970659958620 nСъстезателят на КК „Янтра“ Иван Димитров донесе на България най-престижната титла от 29-тото Световно първенство по шотокан карате-до на Обединените нации. Шампионатът на планетата се проведе в чешкия град Карлови Вари и в него взеха участие представители на 28 държави от 4 континента.

Възпитаникът на треньора Владимир Вътев представи страната ни в четири индивидуални и две отборни дисциплини и спечели 3 златни и 2 бронзови медала. Иван завоюва с четири безапелационни победи златото на Шобу Санбон кумите при състезателите на възраст 18-20 години, триумфира и с отбора на България на ката. От дисциплината Асай Рю ката и отборното кумите Димитров се окичи с бронзови медали.

Най-ценното злато боецът ни спечели от дисциплината Мастърс при мъжете, в която участва най-добрият състезател от всяка държава. Иван беше избран да представи България и го направи по великолепен начин. В Мастърс-а в директни елиминации се играе по една ката и една среща на кумите и съдийска комисия определя по-добрия. В първите две срещи Димитров отстрани представителите на Унгария и Япония. Във финала габровският талант се изправи срещу най-титулувания състезател на Румъния, печелил няколко пъти дисциплината. След равностойно представяне на ката, срещата на кумите беше изключително оспорвана. В крайна сметка волята за победа на Иван беше по-силна и той донесе титлата на България.

„Смея да кажа, че това беше най-трудния двубой в състезателната ми кариера до момента. До последно и двамата се борихме мъжки, без дори за миг да губим боен дух“, разказа след здравата битка Димитров.

Златото му беше отпразнувано много емоционално от целия национален отбор на България и всички състезатели от тима ни изпяха дружно химна, който прозвуча в залата в Карлови Вари в чест на шампиона на шампионите.

„Изключително благодарен съм на всички треньори и състезатели на националния отбор за подкрепата, но най-вече на моя треньор Владимир Вътев, който ме е изградил не само като състезател, но и като характер“, сподели Иван.

309390915 8061263103916116 468862250577860371 n

Това е поредното голямо първенство по Шотокан, от което той си тръгва с поне един медал. До момента състезателят на КК „Янтра“ няма „нула“ от многобройните си участия на Европейски и Световни първенства, не помни и броя на спечелените отличия. Последното обаче е по-ценно от всички останали до момента и шампионът го посвети на своя дядо, чието име носи.

    archive