Община Габрово

Общински спортни имоти

Важна победа за "Бъки" в Свиленград

BAKI 4Женският тим на „Бъки“ направи много важна крачка към финала на държавното първенство по хандбал. Лидия Ковачева и съотборничките й постигнаха ценен успех с 24:23 при визитата си на втория в класирането след редовния сезон и вицешампион за миналата година „Свиленград ПУ“. Така габровският тим записа трета победа в основната фаза на първенството и 13-а поредна от началото на сезона. „Бъки“ вече има 4 точки аванс пред съставите на „Свиленград ПУ“ и „Етър 64“, които обаче са и с мач по-малко.

Победата в Свиленград не дойде лесно. Първата част премина през няколко смени на водачеството. В 24-а минута „Бъки“ водеше с 9:11, но серия от 1:4 в края на полувремето осигури на „Свиленград ПУ“ гол аванс преди почивката – 13:12. Втората част започна с поредното изравняване в мача, след попадение на 14 годишната Мари Томова. След това селекцията на Павел Дженев на два пъти повеждаше с по два гола, но отборът на „Бъки“ се държеше близо и не допусна домакините да се откъснат. Обратът дойде в средата на полувремето. Три поредни попадения, две на Мадлен Тодорова и едно на Лидия Ковачева, изведоха габровския тим напред - 20:22. „Свиленград ПУ“ изравни при 22:22, но с нови два гола на Виктория Христова и Лидия Ковачева „Бъки“ си осигури успеха. Силите на домакините стигнаха само за още един гол, дело на Кристина Миланова, с който беше оформено крайното 23:24.

„Важни две точки спечелени навън. Стана нервен мач, с много технически брак, но момичетата не се отказаха до края и заслужават поздравления. Всеки от четирите отбора иска да играе финал, но за целта трябват точки. Радвам се, че днес ние прибавихме още две към актива си“, коментира след срещата треньорката на тима Веселина Златева.

BAKI 1

Лидия Ковачева отново беше безспорния лидер на „Бъки“ и наниза 10 гола за успеха в Свиленград. 6 попадения реализира Виктория Христова. За „Свиленград ПУ“ 6 пъти се разписа Райна Георгиева, 5 гола добави Антония Симеонова, а Роксана Радева се отчете с 4.   

В другия мач от третия кръг в основната фаза „Етър 64“ надигра „Ники спорт“ в Сливница с 30:23.

Ще припомним, че в основната фаза ще се изиграят общо шест кръга за определяне на двата тима, които в „Супер финал” ще излъчат  шампиона на България за 2017 година.

В 4-я кръг „Бъки“ ще гостува на „Етър 64“ във Велико Търново. Мачът е следващата неделя, 9-и април, от 17 часа. „Свиленград ПУ“ ще приеме „Ники спорт“.

    archive