Община Габрово

Общински спортни имоти

Младшата на „Чардафон“ се окичи с бронзови медали

Luka MIV 24Още една гарнитура на ХК „Чардафон“ приключва с медали държавното първенство за сезон 2021/2022. След 12-годишните момчета и юношите до 14 години завоюваха бронзови отличия във финалния турнир от шампионата, който се проведе в рамките на четири дни в спортна зала „Орловец“.

За призовите места спориха 12-те най-добри отбора от страната в тази възраст - ХК „Локомотив” (Г. Оряховица), ХК „Спортист-Кремиковци 2018“ (София), ХК „Кубрат“ (Кубрат), ХК „Беласица” (Петрич), ХК „Спартак“ (Варна), ХК „Добруджа“ (Добрич), ХК „Фрегата“ (Бургас), ХК „АСТИ-91“ (Хасково), ХК „Осъм“ (Ловеч), ХК „Поморие“ (Поморие) и ХК „Интер“ (Благоевград) и домакините от ХК „Чардафон“.

В предварителната група габровските момчета постигнаха две победи – над „Поморие“ с 22:9 и над „Добруджа“ с 25:10. Като първенец в групата „Чардафон“ продължи в потока за разпределяне на местата от 1-во до 8-мо. Последва нова победа – над столичния „Спортист – Кремиковци“ с 29:12, която изпрати възпитаниците на Христо Данаилов на полуфинал. В спора за място на финала габровският тим срещна „Осъм“ (Ловеч) и това беше най-драматичния двубой на турнира. Играчите на Виктор Симеонов изиграха по-добре първите 20 минути и се оттеглиха на почивката с три гола аванс – 6:9. „Чардафон“ показа характер през втората част и успя да изравни последните минути на редовното време – 16:16. Така победителят трябваше да бъде определен с изпълнението на 7-метрови удари. При изстрелите от бялата линия момчетата от Ловеч бяха по-прецизни и реализираха петте си удара. „Чардафон“ направи един пропуск и това се оказа решаващо – 20:21 и „Осъм“ се класира на финала.

Luka MIV 33

Габровските момчета излязоха в мача за третото място срещу „Беласица“ и спечелиха безпроблемно с 27:14, което им донесе бронзовите отличия. В мача за титлата „Локомотив“ (ГО) и „Осъм“ направиха оспорван двубой, в който „железничарите“ се наложиха с 24:20. За петото място „Интер“ надигра „Спортист – Кремиковци“ с 18:16, а в двубоя за 7-8 място „Поморие“ победи „АСТИ-91“ с 25:11.

Luka MIV 47

Мартин Боянов от състава на „Чардафон“ беше определен за най-добър защитник във финалния турнир. В „Идеалната седмица“ намериха място още двама играчи на габровския тим – Тодор Кънев и Кристиян Иванов.

Медалите и шампионския трофей на победителите връчи зам.-кметът на Община Габрово - Невена Минева, с пожелание към състезателите за нови успехи и безгрижно лято.

    archive