Елица Заякова донесе шампионска титла на КК “Янтра-Исполин“

Eliza ZayakovaСъстезателката на Колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ Елица Заякова завоюва златото от Държавния личен и отборен шампионат по колоездене на шосе за юноши младша и девойки старша възраст в дисциплината индивидуално по часовник.

Надпреварата се проведе на новия околовръстен път в посока връх Шипка. Стартът беше в близост до терена за ръгби  „Христо Смирненски“, а финалът – малко преди разклона за включване в стария път към върха. Дължината на трасето (отиване и връщане) беше 10.3 километра.

На старт застанаха състезатели от 14 отбора. При девойките Елица Заякова беше безапелационна. Състезателката на габровския клуб измина дистанцията за 22:27 минути и се окичи със златото. С изоставане от 47 секунди, среброто грабна Елена Гадева от КК „Хемус 1896“ (Троян), а третото място на почетната стълбичка зае Соня Савова от КК „Печенеги“ (Пазарджик).

При юношите младша възраст за призовите места се бориха 32-ма колоездачи. КК „Янтра-Исполин“ беше представен от Габриел Тотев, който кара чудесно и регистрира време от 16:19 минути, което му отреди четвъртата позиция, само на 4 секунди от медалите. Филип Магалчев (КК Свиленград 1924), Кристиан Вагашев (КК Цар Симеон, Пловдив) и Георги Георгиев (КК Спринт, Разград) оформиха призовата тройка.