Община Габрово

Общински спортни имоти

Клуб по тенис на маса „Янтра“ (Габрово) има своя нов дом

SKTM 27СКТМ „Янтра“  вече разполага със своя зала за подготовка. Спортното съоръжение се намира на улица „Чардафон“ 5 (зад стария Кореком). Залата беше открита официално преди няколко дни с водосвет в присъствието на всички допринесли за реализацията на проекта, спонсори, приятели и любители на тениса на маса.

До момента състезателите на бяха приютени в приземния етаж на фоайето на спортна зала „Орловец“, но там условията не позволяваха да се разгърне пълноценен тренировъчен процес. Нещата вече са други. СКТМ “Янтра“ разполага със широка зала, оборудвана с четири професионални тенис маси и всички условия за развиването на този спорт.   

„Много сме щастливи с новата придобивка и шансът, който ни се дава, да започнем да развиваме детско-юношеската школа в една нова и добре изглеждаща зала – коментира президентът на клуба Никола Колев – Липсата на финанси доста ни затрудняваше и не можехме да намерим място, където да развиваме нашия потенциал и този на децата. Благодарение на нашите няколко спонсори – „Мелиса 96“ и Петър Станев, Мариян Михайлов и фирма „Ема“, „Бора ТНК“, „Димас“ и „Подем“, сега това вече е възможно. Разполагаме с четири професионални маси, които отговорят на стандартите за провеждане на състезание и се надяваме да привлечем повече деца, за да може те да се използват ползотворно. Вярвам, че това ще допринесе за по-високи резултати и на мъжкия отбор на клуба ни“, допълни Колев.     

СКТМ „Янтра“ (Габрово) вече организира системни занимания по тенис на маса за деца без ограничения във възрастта им. С тях ще работят лицензирани треньори и тенис инструктори.  Тренировките се провеждат всеки ден от 14:00 до 15:30 часа и от 16:00 до 17:30 часа. През лятото занимания ще има и от 10 сутринта. Залата работи всеки ден от 09:00 до 21:00. Телефон за записване и допълнителна информация – 0897434513.

    archive