Община Габрово

Общински спортни имоти

„Бъки“ започва плейофите, „Чардафон“ посреща варненския „Спартак“

Baki Etar64 5Двубоите от финалната фаза на първенството в „А“ РХГ при жените започват този уикенд. И двете първи срещи от полуфиналните плейофи са в събота, съответно в Свиленград и Велико Търново.

В старата столица ще се срещнат втория и третия след редовния сезон – „Етър 64“ и „Бъки“. Това ще бъде повторение на финала в турнира Купа България от преди две седмици. Тогава „виолетовите“ успяха да се наложат драматично с 27:25. В основната фаза двата състава си размениха по една домакинска победа. Предстоящият двубой ще започне в 16.00 в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и ще бъде ръководен от Младен Белов (Добрич) и Галин Караджов (Горна Оряховица). Делегат на БФХ ще бъде доц. Росица Димкова.

Два часа по-рано в Свиленград първенецът след редовния сезон ще посрещне четвъртия – „Сливница“. Този мач ще бъде ръководен от реферите Теодор Илиев и Евелина Методиева (София), а делегат ще бъде Йордан Халаджов.

В плейофите се играе до две победи от три мача. Вторите срещи са съответно на 3 април в Сливница и на 5 април в Габрово.

Chao Spartak 3

След триседмична пауза се подновява първенството и при мъжете. В зала „Орловец“ ще се срещнат петия и шестия във временното подреждане – „Чардафон“ и  „Спартак“ (Варна). Една точка разделя двата състава във временното класиране и тя е в полза на гостите от Варна. Битката край морето през есента завърши без победител – 27:27. Мачът е в събота от 17.30 часа и ще бъде ръководен от Константин Костадинов и Руско Стоянов от Хасково. Срещата ще се предава наживо в You tube канала на ХК „Чардафон“.

Лидерът в първенството „Шумен 61“ ще приеме последния – „Локомотив“ (Мездра), и едва ли ще пропусне възможността да прибави още две точки към актива си. Любопитство буди двубоят в Ловеч между четвъртия в класирането „Осъм“ (Ловеч) и третия – „Локомотив“ (ГО). Само една точка разделя двата състава и се очертава един много интересен сблъсък. В неделя преследвачът на лидера - „Пирин-64“ (Гоце Делчев), ще гостува на „Добруджа“ (Добрич) в Каварна и няма право на грешна стъпка ако иска да запази жива интригата за златните медали в първенството. Другият двубой в неделния ден е в Хасково между местния „АСТИ-91“ и „Левски“  от град Левски.

    archive