Община Габрово

Общински спортни имоти

Бъки загуби в Свиленград – 18:24

Baki Svilengrad 1Отборът на Бъки допусна втора загуба от Свиленград през сезона. В среща от 9-я кръг на първенството в „А“ РХГ съставът на Веселина Златева отстъпи като гост с 18:24 и ще приключи редовния сезон на трето място в класирането.

В Свиленград домакините показаха по-голямо желание за победа и я постигнаха. По-оспорвано беше първото полувреме, което завърши само с гол аванс в полза на тима от Юг-а – 12:11. През втората част съставът на Тефик Парафитов и Зоя Стефанова наложи волята си и увеличи разликата до финалните 6 гола – 24:18.

„Заслужена победа за Свиленград. Домакините бяха много по-мотивирани да спечелят и допуснаха доста по-малко грешки от нас. Не успяхме да направим никакви контраатаки, което по принцип е силната страна в нашата игра. Пропуснахме доста положения, не успяхме да спрем и тези стрелби от външната тройка на домакините. През първото полувреме стояхме сравнително добре, но през второто явно момичетата се отказаха“, коментира след мача Веселина Златева.

Добри изяви в мача имаха вратарката Моника Христова и Стефани Петрова, която беше най-резултатна в състава с 6 точни попадения. Мари Томова се разписа три пъти. За Свиленград Стефка Агова и Кристина Миланова отбелязаха по 6 гола, Деница Иванова вкара 5.

Идния уикенд е последният кръг от редовния сезон. Независимо от развоя на срещите обаче Свиленград ще запази първата си позиция и ще има домакинско предимство в плейофите. Етър 64 (Велико Търново) ще завърши основната фаза на второ място, а Бъки – на трето. Това означава, че на полуфинал габровските хандбалистки ще спорят „болярките“, които ще имат домакинско предимство ако се стигне до решаваща трета среща.   

    archive