Община Габрово

Общински спортни имоти

„Янтра“ с още три нови попълнения

BIRTHDAYS fewСлед като привлече нападателя Иван Петков, „Янтра“ си осигури и още три нови попълнения за втория полусезон във Втора професионална лига.

Владимир Мичев вече участва в няколко контроли с тима. Опитният полузащитник има 15 изиграни сезона в професионалния футбол и над 130 мача в „А“ група. Роден е в Севлиево и е юноша на „Видима Раковски“. Кариерата му до тук е преминала през отборите на „Белите орли“, „Етър“, „Видима Раковски“, „Монтана“, „Левски“ (Карлово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Кариана“ (Ерден). „Радвам се, че съм тук. Желанието ми е да помогна на отбора с моя опит. Янтра разполага с млад състав, на който му е нужен и малко опит, за да върви напред. Аз вярвам, че вторият полусезон за Янтра ще бъде много по-добър от първия. Целта ни не е да запазим мястото си в групата, а да се придвижим по-нагоре в класирането. Потенциалът го има“, сподели той.

Към отбора се присъединява и Пламен Тенев. 25-годишният бранител има над 120 мача в професионалния футбол, от които 23 в елита. Юноша е на „Берое“. Носил е екипа на първия отбор на клуба, както и на съставите на „Верея“, „Спартак“ (Плевен), „Несебър“, „Царско село“, „Нефтохимик“ и „Локомотив“ (Г. Оряховица). Във визитката си има мачове и за младежкия национален отбор. „Настроен съм изключително позитивно. Мисля, че с Янтра ще си бъдем полезни взаимно. Познавам повечето момчета и смятам, че отборът има потенциал. Мисля, че ни чака една добра пролет“, заяви оптимистично новият бранител на габровския тим.

Третото ново попълнение е 23-годишният атакуващ полузащитник Димитър Видев. Той също е продукт на старозагорската школа и има мачове за юношеския национален отбор на България. Играл е за съставите на „Ботев“ (Гълъбово), „Верея“, „Миньор“ (Раднево) и „Загорец“ (Нова Загора). Защитавал е цветовете и на френския „Фонтене Фут“ в местната лига Национал 3. Негово бе първото попадение във вратата на „Янтра“ в контролата със „Загорец“ играна преди седмица в Мъглиж (0:4). Преди това Видев се разписа и в проверката срещу „Етър“, спечелена от „Загорец“ с 3:1. „Контролите не са особен фактор за това как се представя един отбор и мисля, че в първенството нещата ще изглеждат доста по-различно. Познавам се с повечето момчета от състава и имам добро впечатление от отбора на „Янтра“. Моето желание е да се развивам. Искам и аз, и отборът да вървим напред и се надявам на един положителен полусезон“, пожела си Видев.

Очаква се Тенев и Видев да дебютират с фланелката на „Янтра“ в утрешната контрола срещу „Етър“. Иван Петков най-вероятно няма да вземе участие в двубоя срещу бившия му отбор. Мачът заради травми ще пропуснат също Константин Иванов, Георги Върбанов, Атанас Стоименов и Емил Колев.       

    archive