Община Габрово

Общински спортни имоти

Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Joro YordanovБившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Гергинов определи новият състав на СК и един от членовете ѝ е Георги Йорданов. Заместник-председател на комисията е Георги Игнатов, а останалите ѝ представители са Атанас Бозев, Кольо Данев, Стоян Денев, Кирил Йорданов и Петър Петров – ръководител проект VAR.   

На практика Георги Йорданов се завръща в СК след шест месечна пауза. Той беше заместник-председател на комисията от март 2018-та до юли 2020-та и за щастие не беше в нея през есенния полусезон на първенствата в Първа и Втора лига, които бяха белязани от множество съдийски грешки.

За габровския специалист изминалите шест месеца бяха много успешни в личен план. Йорданов беше съдийски наблюдател в шест европейски мача – два от квалификациите за евротурнирите, два от квалификациите за Европейско първенство при младежите до 21 години и два от груповата фаза турнира Лига Европа. В единия имаше личен контакт с Микел Артета – на двубоя „Дъндолк“ (Ирландия) – „Арсенал“ (Англия) от група В. Другият му наряд за Лига Европа беше в мача от група I между „Сиваспор“ (Турция) и „Карабах“ (Азербайджан).   

    archive