Община Габрово

Общински спортни имоти

Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова с отличен дебют в Австрия

Madlen Lidiya AustriaБившите състезателки на ХК „Бъки“ Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова смениха първенството и направиха отличен дебют за своя нов тим „Дорнбирн Шорен“. През есента двете състезателки бяха част от състава на италианския шампион „Джоми“ (Салерно), но по време на зимната пауза решиха да поемат към ново предизвикателство и приеха предложението на закъсалия в австрийската женска лига тим на „Дорнбирн Шорен“.

Нещата се случиха много бързо. Двете момичета отпътуваха към Австрия на 5 януари и ден по-късно направиха своя дебют за отбора от Дорнбирн. Той беше изключително успешен. Лидия и Мадлен допринесоха много за победата над гостуващия тим от Винер Нойщад с 20:18.

Двете „новобранки“ в състава на треньора Емануел Дитцер се появиха в игра 10 минути след началото на мача, при резултат 1:3. Лидия Ковачева веднага пое диригентската палка и още до почивката домакините взеха солиден аванс – 14:6. През втората част тимът от Винер Нойщад успя да намали пасива до два гола – 19:17. Попадение на Мадлен Тодорова минута и половина преди края за 20:17 на практика осигури победата на „Дорнбирн Шорен“.

Лидия наниза 6 гола в мача, а Мадлен отбеляза 2. Тоест, 40 процента от попаденията на домакините бяха български.      

„С Лидия и Мадлен вече имаме много повече варианти на терена. За тях това беше мечтан дебют“, коментира след срещата треньорът Емануел Дитцер.

Този успех сложи край на серията от пет поредни загуби на „Дорнбирн Шорен“ в австрийската женска лига. Това беше и първи домакински успех за тима от началото на сезона. Отборът се изкачи с една позиция нагоре в подреждането и заема 10-о място от 12 състава.

Следващият мач на Ладия и Мадлен с екипа на техния нов тим е само след два дни – гостуване на „Перхтолсдорф Девилс“. Двубоят е в събота в Перхтолсдорф.  

    archive