Община Габрово

Общински спортни имоти

Министър Кралев награди Тедо Кабакчиев

126204680 10159893377964796 146517256936156149 oМинистърът на младежта и спорта проведе днес среща с габровския мото талант Теодор Кабакчиев. Звездата на родното хард ендуро получи почетен плакет от спортното министерство за спечелената световна титла от първенството по Супер Ендуро в клас „Джуниър“. В неделя подкрепяният от фирма „Еконт“ български шампион заминава за Испания, където ще проведе подготовката си за предстоящия сезон. 

Пред Красен Кралев Кабакчиев разкри, че е отказал предложение да подпише договор с италиански отбор, защото му е било поставено условие да се състезава под чужд флаг.

„Кабакчиев беше категоричен, че не би заменил усещането да вижда българските знамена по трибуните по време на състезанията, които се развяват в негова чест – коментира спортния министър в личната си Фейсбук страница - Той сподели плановете си за следващата година и проектите, с които неговият клуб “Екстрийм Рейсинг” ще кандидатства в ММС за финансиране през 2021 г. Помощта е необходима, за да се обезпечат някои от участията му през сезона. Ангажирах се Министерството да подпомогне младия ни талант. Двамата коментирахме и изминалия сезон в България. От месец юни до момента се проведоха седем състезания от републиканския шампионат BG-X Enduro. Теодор Кабакчиев сподели, че надпреварите се провеждат при отлична организация и с голям брой участници“, допълва Кралев.

„Тази титла нямаше да бъде възможна без подкрепата на всички българи, „Еконт“ и екипа ми. Не спираме дотук. Предстоят ми много тренировки и се надявам България да има още световни постижения идните години“ – сподели от своя страна на Теодор.

През септември и октомври Тедо взе участие в две големи международни ендуро надпревари, които се проведоха в Турция и Румъния. Българинът завърши на пето място в генералното класиране на четиридневната надпревара „Sea to Sky“ в Анталия, а в „RedBull Romaniacs“, в екстремните условия в планините около Сибиу, се нареди осми, като пред него завършиха само състезатели на заводски отбори.

    archive