Община Габрово

Общински спортни имоти

Шампионска титла за Пламен Георгиев, второ място отборно за „АРА Моторспорт“

22520259 1855042677844076 73251373148706952 oПилотът на „АРА Моторспорт“ Пламен Георгиев (Фиат Пунто) завоюва титлата в клас НС3 от първенството по рали-спринт на Автомобилна федерация на България. Последният 3-ти кръг от краткия вариант на ралитата се проведе във Видин и там габровският пилот успя да вземе необходимите му точки, за да излезе начело в класирането.

Преди Видин Георгиев изоставаше с 12 точки от временния лидер в класа - Дамиен Беал (АСК Хоби кар, Рено Клио Макси). Французинът имаше актив от 54 пункта и огромен шанс да се запише като първият пилот, национален първенец в някои от класовете. Пламен и неговата дъщеря и навигатор Габриела Георгиева имаха две трети места в първите два кръга, проведени в Дряново и Ихтиман, и актив от 42 точки. На старта във Видин Георгиев се появи с друг навигатор -  опитният Стефан Казаков, и това му донесе късмет. Беал трябваше само да завърши, за да си осигури първото място в крайното класиране, но това не се случи. Французинът отпадна в четвъртата отсечка и отвори пътя на габровския екипаж към шампионската титла. С разумно каране Георгиев завърши 4-ти, взе необходимите му 19 точки и с общо 61 оглави генералното подреждане в НС3 на шампионата по Рали спринт.

Успехът беше допълнен и на отборно ниво. Габровският „АРА Моторспорт“, за който във Видин се състезава и севлиевският екипаж Христо Парашкевов/Манол Парашкевов (HC2, Субару Импреза) взе 15 точки от кръга и завърши на второ място в крайното отборно класиране в шампионата след АСК „Мегапорт“ (Велико Търново).

    archive