Община Габрово

Общински спортни имоти

Хандбалният „Чардафон“ загуби в Гоце Делчев

Chardafon PirinGDМъжкият отбор на ХК „Чардафон“ допусна втора загуба за сезона в „А“ Републиканската ни хандбална група. В среща от 4-ти кръг габровският отбор отстъпи при визитата си на вицешампиона „Пирин-64“ (Гоце Делчев) с 22:34.

Срещата в „Неврокоп Арена“ премина при пълно надмощие на домакините. Съставът на Николай Пиргов поведе с 5:1 още в първите минути на двубоя, а до почивката натрупа аванс от 8 гола – 17:9. През вторите 30 минути домакините продължиха да диктуват играта и без проблем си осигуриха втората победа в шампионата.

Веселин Чакмаков реализира 9 гола за успеха на „Пирин-64“, с 6 се отчете Янис Кузе. За „Чардафон“ по 5 гола реализираха Марио Янчев, Станислав Йорданов и Даниел Димитров.

„Въпреки голямата разлика в резултата смятам, че нещата при нас вървят в правилната посока. Въпрос на време е отборът да повярва в себе си и оттам да се получат резултатите, които имахме в предходните години – коментира треньорът Христо Данаилов след срещата - Отборът на Гоце Делчев продължава да надгражда и с всяка изминала година привлича все по-класни състезатели, какъвто е дебютиралия в този мач Николай Нейчев, току що прекратил договора си с клуб от Франция. За нашия отбор важните мачове тепърва предстоят. Още в следващия кръг сме домакини на „Осъм“ (Ловеч) – отбор, срещу който се играе изключително трудно. Ако успеем да постигнем положителен резултат - това ще допринесе за по-голямата увереност и самочувствие на подмладения ни състав“, допълни наставникът на „Чардафон“.

Мачът „Чардафон“ – „Осъм“ е след седмица, на 24-ти октомври в зала „Орловец“. Във временното класиране габровският отбор е на шеста позиция с 4 точки. Със същия актив са „Пирин-64“ и „Спартак“ (Варна), но двата състава имат по-добра голова разлика и са с мач по-малко. С по 6 точки са „Локомотив“ (ГО), „Шумен-61“ и „Осъм“.

„Чардафон“: Павел Данаилов-4, Георги Асенов, Станислав Йорданов-5, Павел Бобев-3, Даниел Димитров-5, Пенчо Пенчев, Денислав Събев, Марио Янчев-5, Роберто Тодоров, Пламен Иванов. 

 

    archive