Община Габрово

Общински спортни имоти

Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова ще дебютират в италианското хандбално първенство

Lidiya Kovacheva e Madlen TodorovaНяколко дни преди старта на новото хандбално първенство в италианската Серия "А" отборът на „Джоми Салерно“ представи в интервю на своя клубен сайт двете си нови попълнения – Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова. Неколкократните шампионки на България с отбора на „Бъки“ са в курортния италиански град от началото на месец август и след изкарания карантинен период започнаха пълноценни тренировки със състава воден от треньорката Лаура Аврам. Ето какво споделиха двете състезателки за сайта на „Джоми Салерно“:

-Защо решихте да приемете този трансфер в Италия, в отбора на „Джоми Салерно“, предвид сериозния опит, който имате в титулувания отбор на „Бъки“, доминиращ на българската хандбална сцена?   

„Основната причина да изляза от България – казва Лидия Ковачева – е, че там няма достатъчно възможност за хандбално развитие. ХК „Бъки“ е доминиращ на родната сцена, но това не е достатъчно за израстването на един атлет. Аз искам да се развивам и мисля, че „Джоми Салерно“ е точното място за това“  

На същата вълна е и Мадлен Тодорова: „Исках да играя в друг шампионат и друга страна. Приех това предизвикателство, защото ми харесва отбора, който доминира в италианското първенство от години и постоянно има възможността да участва в европейските клубни турнири.

-Започнахте тренировки с отбора преди няколко седмици. Как върви сработването ви с новите съотборнички и треньора Лаура Аврам?  

„Всичко върви много добре в тренировките. – казва Лидия Ковачева - Момичетата от отбора подхождат с разбиране и ни помагат във всичко. Колкото до треньорката Лаура Аврам – тя определено е един добър специалист и мисля, че ще можем да научим много от нея. Надявам се да отговорим на очакванията“.

„Щастлива съм – добавя Мадлен Тодорова – че нашата треньорка говори английски, освен италиански. Това прави комуникацията ни по-лесна и разбираме, какво точно очаква от нас. Аз също се надявам да оправдаем доверието в нас.  

-Какви цели си поставяте при вашето първо участие в италианската висша лига?

„Целите ми – продължава Лидия – са високи, също както и на „Джоми Салерно“. Искам да спечеля всичко възможно с този отбор. Надявам се също да се представим добре и в турнира на EHF - Европейска купа.  

“Когато отидохме на първата тренировка – разказва Мадлен – бях поразена от думите на всички, че огромното им желание е да се спечели требъл – шампионска титла, купата на страната и суперкупата. Аз бих добавила само и достойно представяне в Европейската купа.“

LIDKA MADLEN

-Последно, какво е посланието ви към привържениците на „Джоми Салерно“?

“Бих се радвала да ги видя на нашия първи домакински мач на 12-ти септември, но, за съжаление, мерките за Ковид-19 не го позволяват. Надявам се те да подкрепят по най-силния възможен начин нашия отбор“, пожела си Лидия.

“Искам да благодаря на всички за топлото посрещане. Надявам се да имаме безкрайни позитивни емоции заедно“, завършва Мадлен.

    archive