Община Габрово

Общински спортни имоти

„Акро-арт“ вече е с осем национали

AKRO ART DP 2019Общо осем станаха състезателите на КСАБ „Акро-арт“, включени в разширения състав на националния отбор на България по скокове на батут. БФСБ гласува доверие на още пет деца от габровския клуб да облекат националния екип. Това са Виктория Йовчева, Деница Маринова, Аделина Ангелова, Александра Христова и Радост Пеева. Те се присъединяват към досегашните национали на клуба - Мариела Пенева, Христина Пенева и Михаел Митев.

Възпитаниците на „Акро-арт“ вече проведоха един лагер с представителния тим. Той се състоя в началото на юли в Габрово, в залата по акробатика и скокове на батут в СК „Христо Ботев“, под ръководството на старши треньора на националния отбор Маряна Макулова и помощник треньора Станислав Стоянов. Заниманията продължиха от 14-ти юли край морето - в Кранево. Там подготовката ще приключи в края на тази седмица.

БФСБ планира още два лагера с националния отбор до Държавното първенство. То ще се проведе в зала „Орловец“ от 12-ти до 15-ти ноември. Шампионатът ще бъде и контролно за утвърждаване на състава на националния отбор, който ще вземе участие в предстоящите международни прояви през 2021 година.

    archive