Община Габрово

Общински спортни имоти

Министър Кралев се срещна с Теодор Кабакчиев

kralevМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с габровския талант Теодор Кабакчиев. Младата надежда на българския мотоциклетен спорт е близо до историческо за страната ни постижение. Кабакчиев е лидер в генералното класиране на световния шампионат по Супер Ендуро, клас “Джуниър” (пилоти до 23 години).

Кръг преди края на надпреварата Кабакчиев има актив от 185 точки, следван от Леон Хентчел (Германия) със 183 точки и Тай Кулинс (САЩ), който е със 165 точки.

В началото на месеца Теодор постигна страхотен успех в четвъртия кръг от световния шампионат, който се проведе в зала “Ласло Пап” в унгарската столица Будапеща. Подкрепян от над 200 българи, Кабакчиев спечели и трите състезателни манша и взе пълен актив от 60 точки. Последният кръг от шампионата на планетата е на 14 март в Лодз, Полша и в него българският шампион ще излезе с червения номер на водач в генералното класиране.

“Мечтата ми е да стана световен шампион. Тази година проведох добра подготовка в Испания и това ми помогна да се представя на високо ниво в състезанията до момента”, сподели Теодор Кабакчиев при срещата си със спортния министър.

Красен Кралев пожела успех на мотоциклетиста ни в решителния кръг от световния шампионат.

На срещата присъстваха още председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков.

    archive