Община Габрово

Общински спортни имоти

Михаела Цонева представи България в Европейската зимна купа по тенис

MIHAELA TSONEVAГабровският тенис талант Михаела Цонева беше част от националния отбор, който зае 4-то място в квалификационния турнир от Европейската зимна купа по тенис за девойки до 16 години в Лоусада (Португалия). Състезателката на ТК „Кристи“ (Дряново) защитава честта на страната ни заедно с Денислава Глушкова (TK "Дема", София) и Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", Пловдив). Треньор на тима беше Биляна Павлова.

В група „С“ на квалификациите за две места, даващи право на участие във финалния турнир в Брест (Франция), спориха отборите на Австрия, Франция, Израел, Италия, Португалия, Румъния, България и Швейцария.

Отборът ни започна с чиста победа над Австрия. В първата среща Михаела Цонева направи обрат и победи с 3:6, 6:1, 6:4 Клаудия Гаспарович. След това Денислава Глушкова загуби само гейм и разгроми с 6:1, 6:0 Нина Плихал. В срещата по двойки Цонева и Катерина Димитрова се наложиха с 6:3, 6:3 над Плихал и Ротенщайнер. В решителната битка за участие във финала и съответно за класиране сред най-добрите 8 в Европа в тази възраст, нашите момичета отстъпиха с 1:2 на Франция. Денислава Глушкова направи обрат и победи с 3:6, 6:2, 6:2 Лиа Петретич, но във втората среща Катерина Димитрова отстъпи с 3:6, 1:6 на Океане Бабел. В ключовата среща по двойки Михаела Цонева и Катерина Димитрова загубиха с 3:6, 3:6 от Петретич и Бабел.

В спор за третото място българският тим допусна още едно поражение – 0:3 от Румъния и зае четвъртото място в крайното подреждане.

    archive