Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ не можа да изненада шампиона

Chao LokoVn 20С ограничен състав отборът на „Чардафон“ не успя да се противопостави на шампиона „Локомотив“ (Варна) като гост в двубой от 4-я кръг на първенството в „А“ РХГ при мъжете. Мачът в зала „Владислав“ приключи при резултат 33:18 в полза на водения от Чавдар Чернев състав, за който това беше 78-а поредна победа на национално ниво.

„Чардафон“ повежда на три пъти в началните минути на двубоя – 0:1, 2:3 и 4:5, но след това домакините поеха контрола над играта и взеха аванс от 4 гола до почивката – 14:10. През втората част „железничарите“ имаха пълно превъзходство и я спечелиха с 19:8, за да си осигурят крайната победа с 15 гола разлика.  

Станислав Добрев и Бранимир Балчев забиха по 9 гола за победата на „Локомотив“. За „Чардафон“ по 5 точни попадения реализираха Павел Данаилов и Димитър Петков.

Във временното класиране „Локомотив“ е начело с пълен актив от 8 точки от четири мача, а „Чардафон“ е 6-ти с 3 точки от три мача.

Вицешампионът „Добруджа“ разгроми новака „АСТИ-91“ (Хасково) с 42:21 (22:13) в Добрич и остана на втора позиция с 6 точки. Ловешкият „Осъм“ също събра 6 точки и прогресира до третото място след успех в Горна Оряховица над местния „Локомотив“ с 28:23 (14:9), а „Спартак“ (Варна) вече е с 4 точки на пето място след победа в столицата над НСА 18:31 (5:12).

В следващия кръг габровският тим ще гостува на вицешампиона „Добруджа“ (Добрич). Мачът е в събота, 9-ти ноември, от 14 часа.

"Чардафон": Слав Колев, Павел Данаилов-5, Мирослав Денчев, Даниел Димитров-4, Христо Данаилов-3, Станислав Йорданов-1, Димитър Петков-5, Мариян Кирмагов, Пенчо Пенчев, Пламен Иванов. 

    archive