Община Габрово

Общински спортни имоти

"Титан ММ" е новият шампион (снимки+видео)

FINAL 20"Титан ММ" е шампионът на XXV-я традиционен турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Селекцията на Михо Боев и Бисер Тотев детронира миналогодишния първенец „Шести участък“ в драматичен финал, който се игра пред повече от 700 зрители в зала "Орловец" и завърши с изпълнението на дузпи.

40-те игрови минути от редовното време на срещата не бяха достатъчни да бъде излъчен победител. Добрин Петров с деветото си попадение в турнира изведе „Титан ММ“ напред в 13-а минута, но в 24-а Христо Минчев – Джими оползотвори добра асистенция на Маргарит Георгиев, реализира своя гол №10 и възстанови равенството.

FINAL 11

Двата състава създадоха още доста голови положения. Повече шансове пропиляха шампионите от „Шести участък“, които удариха и греда 10 минути преди края. Във всички останали ситуации стражът на „титаните“ Илия Кънчев беше безапелационен. С добри прояви се отличи и колегата му на отсрещната врата Кристиян Братованов.

FINAL 14

След изтичането на редовното време се пристъпи към изпълнението на допълнителни удари за определяне на победителя. Такъв не беше излъчен и след първите пет изстрела от седемметровата линия. Христо Минчев и Маргарит Георгиев пропуснаха за „Шести участък“, а Денислав Симеонов и Илия Кънчев сбъркаха за „Титан ММ“.

FINAL 17

Последваха точни изпълнения на Стамен Пенев (Титан ММ) и Александър Маринов (Шести участък). Ивайло Тодоров вкара седмата дузпа за „титаните“, а след него Ерхан Джеферов пропусна и драмата приключи - габровско-севлиевският състав на „Титан ММ“ грабна купата с общ резултат 6:5.

FINAL 21

Дузпи решиха и малкия финал, в който се срещнаха съставите на „Копакабана“ и „Паралел“ (Севлиево). Никола Камбуров изведе гостите напред в 10-а минута, с чудесен изстрел от далечна дистанция, и „Паралел“ запази аванса си до почивката.

FINAL 1

През втората част „Копакабана“ много бързо успя да направи обрат. Ивайло Христов възстанови равенството, а секунди по-късно Мартин Ангелов с великолепно воле направи резултата 2:1. Пет минути преди края Юсуф Юсуф се възползва от отсъден пряксвободен удар на добра позиция и мушна топката през стената за 2:2.

FINAL 4

При ударите от седемметровата линия за определяне на победителя момчетата от „Копакабана“ бяха по-прецизни. Двамата най-стабилни играчи на „Паралел“ - голмайсторът Юсуф Юсуф и вратарят Валентин Минков, пропуснаха и след точно изпълнената пета дузпа за „Копакабана“ от Ивайло Райнов срещата приключи – 6:4. Така за втора поредна година Климент Велев и съотборниците му заеха третото място в турнира.     

FINAL 7

Купите на първите четири отбора в крайното класиране бяха връчени от Николай Пенов – главен експерт „Младежки дейности и спорт“ в Дирекция „Образование и социални дейности“ на Община Габрово, Георги Трендафилов – председател на Областния съвет на БФС-Габрово и Росица Бакърджиева – директор на „Общински спортни имоти“ – Габрово.

FINAL 28

FINAL 29

FINAL 31

Бяха раздадени и пет индивидуални награди. За най-добър вратар беше определен стражът на шампионите Илия Кънчев (Титан ММ).

FINAL 22

Николай Колев от „Шести участък“ получи отличието за най-добър защитник

FINAL 24

Христо Минчев (Шести участък) взе статуетката за най-добър полузащитник

FINAL 25

Голмайсторът на „Титан ММ“ Добрин Петров стана MVP (най-полезен играч) на турнира

FINAL 26

Павлин Иванов от „ВиК“ грабна приза за най-добър реализатор с 11 точни попадения в четирите мача, които изигра неговия отбор.

FINAL 27

Индивидуалните награди бяха връчени от Николай Пенов и представителите на ОбС на БФС-Габрово – Георги Трендафилов,  Милко Ников, Николай Петров и Георги Йорданов. 
 
FINAL 34
 
 
 
    archive