Община Габрово

Общински спортни имоти

Приключи първата фаза на турнира по минифутбол, започват елиминациите

MF2019 41Изиграха се и последните три срещи от груповата фаза на XXVII-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово.

В група V първото място извоюва миналогодишният шампион „Стеф“. Селекцията на Павлин Колев надигра севлиевския „АВВ“ с 4:1. Иван Лесев се разписа два пъти за победата и вече е със седем попадения на сметката си от началото на турнира. Детелин Станчев и Калоян Илиев вкараха другите два гола, а за „АВВ“ точен беше Павел Йорданов.

В другия мач от последния III кръг в групата „Игълс“ победи с 5:1 симпатичния състав на „Young boys“. Андриан Николов даде аванс на „орлите“, Християн Радославов върна за кратко интригата с попадение за 1:1, но Венци Иванов преди почивката отново изведе „Игълс“ напред. През втората част паднаха още три гола във вратата на „Young boys“. Венци Иванов, Ивайло Иванов и Божидар Борисов оформиха крайното 5:1.

„Стеф“ завърши начело в групата с пълен актив от 9 точки, „АВВ“ (Севлиево) зае второто място с 6 точки, следван от „Игълс“ (3 т.) и „Young boys“ (0 т.).

MF2019 40

В група VI първата позиция си осигури „ММ Севлиево“ след разгром над състава на „Община Габрово“ с 14:1. Павлин Иванов отбеляза 7 гола за победата, по два пъти се разписаха Велислав Денчев и Георги Василев, а Михо Боев и Милен Ванков вкараха по веднъж. Почетното попадение за отбора на „Община Габрово“ беше дело на Данаил Тошев минута преди края.

В крайното подреждане на единствената група с три отбора „ММ Севлиево“ завърши начело с 6 точки, следван от „Карата ауто“ (3 т.) и „Община Габрово“ (0 т.).

MF2019 42

След изиграването на всички срещи от първата фаза станаха ясни тимовете, които продължават към елиминациите. Към 12-те отбора заели първите две места в групите се присъединяват и четири от третите с най-добри показатели. Това са „Делта гард“, „Меделин 96“ (Севлиево), „ФК Старо село 777“ и „Pasta Gabrovo“.

Осминафиналите започват утре, 29-ти януари. Осемте срещи ще се изиграят от вторник до петък, по две на вечер, съответно от 18 и 19 часа.               

    archive