Община Габрово

Общински спортни имоти

Мартин Пенчев записа първи официален старт за сезона по ски бягане

MARTIN PENCHEV ITALY 0Най-добрият габровски състезател по ски бягане Мартин Пенчев записа първото си участие за сезона в надпревара от календара на Международната федерация по ски (FIS) при мъжете. Стартовете бяха в Санта Катерина Валфурва в Италия, близо до Ливиньо, където националният ни отбор е на подготвителен лагер от началото на месец ноември насам.

Надпреварата на 15 километра свободен стил не премина особено добре за Мартин. Силна болка в краката не му позволи да разгърне добре бягането си и той просто реши да завърши състезанието, като зае 42-о място. По различен начин обаче се развиха нещата за него в старта на 10 километра класически стил на следващия ден. Добро бягане му донесе 13-а позиция в крайното класиране с време 28:45.2 минути. С 2:06 минути по-бърз беше победителят Стефано Гарденер от Италия. „Мога да кажа, че това беше най-доброто бягане, което съм правил на този стил. Чувствах се добре и съм доволен от представянето си“, сподели 20 годишният габровски талант.

Подготовката на националите ни в Италия продължава. На 16-и декември Мартин ще направи своя дебют в Световната купа. Заедно с Веселин Цинзов, Николай Виячев и Симеон Деянов той ще участва в IV кръг от СК за сезона в Давос, Швейцария.

    archive