Община Габрово

Общински спортни имоти

Мартин Пенчев продължава доброто си представяне в Балканската купа

MARTIN PENCHEV Нови две класирания в топ 10 направи в кръг от Балканската купа по ски бягане при мъжете направи Мартин Пенчев. Състезателят на клуб „Узана 2007“ взе участие в стартовете на 10 километра свободен стил в Двориста-Пале (Босна и Херцеговина).

В първия Пенчев се класира 8-и от общо 35 състезатели. Времето, за което измина дистанцията, беше 24:48 минути. Тройката окупираха състезатели от националния отбор на Румъния, а другите двама родни участници в надпреварата – Николай Виячев и Йордан Чучуганов, завършиха на 17-то и 23-о място. Във втория старт Мартин зае 7-а позиция с 26:22 минути и отново беше най-добре представилият се роден ски бегач. Виячев се класира 12-и, а Йордан Чучуганов – 16-и. На подиума отново бяха трима румънски състезатели.

„В купата взеха участие най-добрите ски бегачи на Румъния и Босна и Херцеговина и конкуренцията беше на ниво. Първия ден направих едно добро бягане, но падане ми коства 10 секунди и наруши ритъма ми. Във втория старт чувствах умора в мускулите и това ме лиши от по-добро време на финала“, коментира габровският талант, който преди седмица спечели и двата старта от Балканската купа при мъжете в Маврово, Македония. Следващият кръг от Балканската купа по ски бягане е идния уикенд на Банско.    

    archive