Община Габрово

Общински спортни имоти

Две първи и едно второ място за щангистите на СКВТ „Михаил Петров“

TEJESTI ASENOVGRADНово силно представяне направиха възпитаниците на треньора Румен Янчев от клуба по вдигане на тежести „Михаил Петров“. Габровските тежкоатлети взеха участие в I кръг от Държавния лично-отборен шампионат, който се проведе в Асеновград, и завоюваха две първи и едно второ място в двубоя.

При момчетата на възраст до 13 години СКВТ „Михаил Петров“ имаше двама състезатели в категория до 45 килограма. При силна конкуренция страхотно представяне направи Петьо Петров. Талантът на габровския клуб записа 6 сполучливи опита и с 38 и 48 килограма в двете движения грабна първото място. Съотборникът му Виктор Иванов записа първо участие и зае девето място с двубой от 50 килограма (22/28 кг).

Още едно първо място на клуба донесе Мадлена Петрова от надпреварата при кадетките до 15 години. Тя вдига в категория +75 килограма и общо взето беше без конкуренция. 45 килограма в изхвърлянето и 60 в изтласкването и осигуриха първи места в двете движения и в двубоя.

При кадетите до 17 години СКВТ „Михаил Петров“ беше представен от три момчета. В категория до 77 килограма второ място зае Ивайло Иванов. Водещият състезател на габровския клуб в момента записа 95 кг в изхвърлянето и 115 кг в изтласкването и приключи с двубой от 210 килограма. И в двете движения Иво направи по един неуспешен опит, съответно на 100 и 120 кг. По-добре от него се представи само европейският шампион за кадети Кристиян Йорданов от Русе.

TEJESTI IVO ASENOVGRAD

Трябва да се отбележи фактът, че личното тегло на Ивайло е 67 килограма и той вдига при по-тежките, за да освободи място при 69 килограмовите за съотборниците си Стефан Дянков и Нико Николов, тъй като един клуб има право да участва само с двама състезатели в една категория. Нико направи поредното си силно състезание и с пет сполучливи опита, при силна конкуренция, успя да реализира максималните си тренировъчни резултати. 86 и 105 килограма в двете движения му отредиха 5-а позиция в класирането. Дянков покри норматива за категорията и с 68/82 килограма зае 9-о място. В тази възрастова група СКВТ “Михаил Петров“ имаше още един потенциален медалист в лицето на Йордан Стефанов при 56 килограмовите, но той не успя да вземе участие в първенството заради заболяване.

TEJESTI NIKO ASENOVGRAD

В надпреварата при мъжете, в категория до 62 килограма, Янко Янков зае 5-о място с двубой от 185 килограма (85/100 кг).

„Много добро участие, силни резултати и чудесна база за подготовка за предстоящото държавното лично първенство“ - анализира треньорът на щангистите ни Румен Янчев - „Подновихме тренировки веднага след шампионата и ще работим здраво в оставащите два месеца до личното. Там всеки ще си участва в категорията и очаквам още по-добри класирания“, допълни специалистът.  

    archive