Община Габрово

Общински спортни имоти

Злато, сребро и шест бронзови медала за клуб „Некст“ от II кръг на ДП по таекуон-до

TAEKUON DO PLOVDIV14 състезатели на габровския клуб „Некст“ взеха участие във втория кръг от Държавното Първенство по Таекуон-до ITF в Пловдив. Надпреварата в града под тепетата беше в дисциплината „Форма“ и в него взеха участие над 300 състезатели от клубовете в страната.

При децата на възраст 8-9 години Алексанър Ангелов и Алексанър Йорданов си поделиха третото място. В групата на 10-11 годишните Йордан Йорданов и Мирослав Петров също завоюваха бронзови медали, а Валентин Петров с блестящо представяне грабна златото. Трети се класира и Кристофор Ивайлов при децата на възраст 12-13 години.

В надпреварата при нежния пол Янислава Иванова остана трета при 10-11 годишните, а състезанието при жените Александра Ивайлова, която в началото на седмицата се завърна с два златни медала и купата за най-техничен състезател от Отворения турнир на Сърбия, сега остана втора и се окичи със сребро.

Александра и още един представител на клуб „Некст“ - Николай Златев, са включени в националния отбор по таекуон-до ITF, който ще представи страната ни Европейското първенство от 23-ти до 29-ти Април в Талин, Естония. За да осъществи участието на двамата си таланти клуб „Некст“ търси финансова подкрепа. Желаещите да дарят средства за каузата могат да го направят с превод на банковата сметката на клуба:

IBAN BG64STSA93 00 00223 82 173

BIC STSABGSF

    archive