Седем медала за габровските боксьорки от Държавния личен шампионат

BOX JENI GB91Два златни, сребърен и четири бронзови медала взеха състезателките на трите габровски боксови клуба от Държавния личен шампионат за девойки и жени, който се проведе в Разград.

Две титли за габровския бокс дойдоха от първенството при девойките, в което участие взеха 62 състезателки.

Симона Иванова от БК “Габрово 91“ завоюва златото в категория до 51 килограма. На полуфинала възпитаничката на треньора Митко Иванов спечели по точки срещу Мартина Маринова от Дупница, а в двубоя за първото място отказа още в първия рунд Силвия Тодорова от Сливен. До златото стигна и Христиана Недялкова от БК “Янтра“, с три победи в категория до 64 килограма. Състезателката на треньорите Адриан Шилдаров и Николай Стойнов отказа във втория рунд на четвъртфинала Ива Василева от БК „Мизия 80“ (Плевен), а на полуфинала отстрани Красимира Бойкова от БК “Русе“ с 3:0 съдийски гласа. Реферите признаха единодушно превъзходството на габровската боксьорка и във финалния й мач срещу Надежда Михайлова от БК “Беласица“ (Петрич) – 3:0.

БК “Чардафон“ имаше една представителка при девойките – Александра Емануилова, която се боксира в категория до 48 килограма. Тя записа победа в четвъртфиналната фаза над Исмаил Демет от БК“Олимпия“ (Разград), като отказа съперничката си още в първия рунд. В битката за място на финала обаче Емануилова отстъпи на състезателка от БК“Локомотив“ (София) и взе бронз. Трето място записа и Магдалена Минева от БК “Габрово 91“ при 57 килограмовите. Тя също започна убедително в първенството и отказа Есма Мустафова от БК „Севдалин Христов“ (Хасково) в първия рунд на четвъртфиналния им двубой. На полуфинала Минева загуби от представителка на БК „Славия“ (София).  

В Държавния личен шампионат при жените участваха само 28 боксьорки. БК “Габрово 91“ взе два медала чрез Надежда Орлинова и Пламена Петкова. Орлинова нямаше късмет при жребия и трябваше да излезе на полуфинал срещу световната и европейска шампиока Станимира Петрова. Състезателката на „Локомотив“ (София) очаквано се наложи, а Орлинова остана с бронза. Пламена Петкова пък загуби финалната среща в категория +81 килограма от Виктория Йорданова (БК“Файт“, София) и се окичи със сребро. Медал на БК “Янтра“ донесе Марина Ангелова от надпреварата в категория до 51 килограма. Тя отстъпи в спора за място на финала на Златислава Чуканова от БК ЦСКА.