Юношески национален отбор по хандбал е на подготовка в Габрово, в четвъртък играе с Румъния

NAC OTBORНа първи подготвителен лагер в Габрово се събра новосформираният национален отбор по хандбал за юноши родени 2000 година и по-късно. Селекционерът Христо Йорданов и помощниците му Иван Иванов и Виктор Симеонов са повикали 19 състезатели, които в четвъртък ще премерят сили с връстниците си от Румъния.

С най-голямо ядро в състава е шампионът и носител на Купа България в тази възраст „Локомотив“ (Горна Оряховица), който има шестима представители - Георги Маринов, Петър Николов, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Велимир Даскалов и Тодор Калчев. Четирима са играчите на „Осъм“ (Ловеч) - Константин Илиев, Васил Микренски, Преслав Станчев и Мартин Ангелов, трима са състезателите на „Чардафон“ (Габрово) - Стефанос Захов, Валентин Робов и Цветелин Христов, по двама национали имат „Спартак“ (Варна) - Николай Петров и Благовест Димитров, и „Интер“ (Благоевград) - Даниел Николов и Валентин Митев, а по един „Добруджа“ (Добрич) и „Левски“ (Левски), съответно Любомир Любенов и Диян Василев.

Тази вечер юношите проведоха първото си занимание в спортна зала „Орловец“. За сряда са планирани две тренировки. В четвъртък сутринта отборът също ще тренира, а следобед от 18 часа ще започне приятелската среща със състава на Румъния, който ще пристигне няколко часа по-рано в Габрово. След контролата първата част от лагера ще приключи. Избраниците на Христо Йорданов, Иван Иванов и Виктор Симеонов ще се съберат отново в Габрово в началото на следващата седмица и на 13-и април ще направят втора проверка срещу състава на Румъния в зала „Орловец“.

Лагерът в Габрово е част от подготовката на тази гарнитура за участие в Европейско първенство през 2018-та.