Община Габрово

Общински спортни имоти

Мартин Милев и Амин Абулибде с медали от I кръг на ДП по кикбокс

KIKBOX NEXTДва медала завоюваха бойците на клуб „Некст“ в I кръг от държавното първенство по кикбокс в стиловете Лоу кик и Киклайт контакт. Шампионатът се проведе в шуменската спортна зала „Плиска“, с участието на повече от 450 бойци от 49 клуба в България. Треньорът на ССК„ Некст“ Иво Аврамов заведе в Шумен трима свои възпитаници, които участваха на Киклайт контакт.

Добро представяне, гарнирано със сребърен медал в категория до 89 килограма, направи дебютантът при мъжете Мартин Милев. В категория до 63 килограма Светомир Стоянов се класира пети. При юношите старша възраст, след много битки в категория до 63 килограма, Амин Абулибде бе спрян на полуфинала със спорно съдийско отсъждане и взе бронзовото отличие.

Следващият кръг от държавното първенство по кикбокс, в стиловете Лайт контакт и Пойт файтинг, ще бъде в Габрово. Клуб „Некст“ е домакин на събитието, което ще се проведе в спортна зала „Орловец“ на 29-30 април.

През предстоящата пролетна ваканция клубът организира и своеобразна кампания „Отворени врати“. В дните от 10-и до 14-и април, от 16.00 до 18.00 часа, тренировъчната зала на клуб „ Некст“ ще бъде отворена със свободен достъп за всички, които искат да се докоснат до Таекуон-до и Кикбокс.

    archive