„Янтра“ се раздели със Сашо Ангелов

OUT PLAYERSСашо Ангелов вече не е старши треньор на „Янтра“. Новината беше съобщена официално на сайта и Фейсбук страницата на футболния клуб.

„Сашо Ангелов вече не е старши треньор на ОФК „Янтра“ (Габрово). Досегашният наставник на мъжкия представителен отбор депозира молбата си за напускане днес. Ръководството на клуба я прие и двете страни се разделят по взаимно съгласие. ОФК „Янтра“ благодари на специалиста за свършената работа и му желае успех и късмет в следващите предизвикателства.”, пише в изявлението.

Ангелов напуска клуба след двете поредни загуби на отбора – 0:2 при визитата на „Добруджа“ в 10-я кръг от първенството във Втора лига и отпадането от турнира за Купа България със загуба 0:3 при визитата на третодивизионния „Розова долина“ в Казанлък.

Специалистът пое „Янтра“ в началото на септември миналата година, като замени на поста Костадин Ангелов. Под негово ръководство за втори пореден сезон габровският тим запази мястото си във Втора лига. Последните резултати на отбора обаче не бяха обнадеждаващи. В първите 10 кръга от новия сезон „Янтра“ постигна само две победи и с шест равенства и две загуби заема 13-та позиция в подреждането, като отново е опасно близо до зоната на изпадащите. Статистиката сочи, че в последните 20 срещи (официални и контролни) „Янтра“ има само две победи, срещу 9 загуби и 9 равенства. 

От клуба съобщават, че ръководството започва разговори за привличането на нов старши треньор. Малко вероятно е обаче такъв да бъде назначен до следващия мач на отбора за първенството, който е този петък от 16 часа на стадион „Христо Ботев“ срещу състава на „Крумовград“.